DF-ballade fortsætter: Fynsk rebel langer ud efter partiledelsen

Det ødelægger ikke min verden, at jeg bliver sat i skammekrogen, siger Knud Ahrnkiel, som mener, at DF -toppen gør alt for stor forskel på folketingsmedlemmer tæt på den og de menige medlemmer ude i landet.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

DF-ballade fortsætter: Fynsk rebel langer ud efter partiledelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Resten af Dansk Folkepartis Nyborg-bestyrelse har fået mundkurv på efter ny "uheldig" udtalelse.

Det er svært at få et ærligt svar om topstyring i Dansk Folkeparti og i særdeleshed om partiledelsens indgreb i den såkaldte Jens Hald-sag for tiden.

I hvert fald hvis man spørger på Østfyn.

Efter en ny uheldig udtalelse af bestyrelsesmedlem Bent Yagi i Jyllands-Posten tirsdag har hele bestyrelsen i Nyborg fået mundkurv på, oplyser selvsamme Yagi.

Han kom for skade at fortælle avisen, at han sådan set er enig i Jens Halds udtalelser om Venligboerne på Facebook (her sidestillede han dem med landsforræddere under 2. Verdenskrig, red.)

- Venligboerne er ikke velkomne her. Du må selvfølgelig aldrig skrive sådan noget offentligt. Det går ikke, men de fleste i Dansk Folkeparti i Nyborg er enige med Hald, sagde Bent Yagi.

Både kasserer og næstformand er allerede gået fra bestyrelsen i sympati med Hald.

Og nu blander byrådsmedlem for DF i Kerteminde Knud Ahrnkiel sig også i debatten.

Flere klip i medlemskortet

Han har selv fået flere "klip" i partikortet og mundkurve for at tale ledelsen imod - senest i efteråret, da han opfordrede Morten Messerschmidt til at lægge alt frem i en sag om bilagsroderi.

- Jens Hald har jo beklaget sine udtalelser, men ledelsen gør forskel på folk. De fleste i Folketinget er en flok DJØF'ere, der blot tænker på sig selv. De vil have vores sympati og stemmer, mens ellers er de ligeglade med os i provinsen - og det gælder sådan set alle partier, siger Knud Ahrnkiel.

Han mener også, at topstyringen er et fælles fænomen.

- Der er sikkert bare flere konflikter i DF, fordi vi har flere rebeller end lydige partisoldater, siger han.

LÆS INTERVIEW MED AHRNKIEL: - Jeg vil ikke være en marionetdukke

Han mener, at Jens Halds skærpede tone skyldes, at han er frustreret over Dansk Folkepartis byrådsmedlemmer i Nyborg.

- De har været svære at råbe op og opført sig som levebrødspolitikere, siger han.

Også DF's folketingsgruppe kan være svær at råbe op, mener han.

- Jeg synes, man har givet for meget køb på mærkesager. Man går ikke hårdt nok til stålet, og når de menige medlemmer så først siger tingene, er helvede løs. Vi kommer til at stå i en uløselig konflikt med arabiske muslimer. Muslimerne er ikke noget problem, men det er dem fra arabiske lande. Der er over 20 procent eller 350 millioner ekstreme arabere - flere end der bor i USA. I Tyskland var det kun otte procent af tyskerne, der var nazister, og se, hvad det førte med sig, siger Knud Ahrnkiel.

- Du er ikke bange for at ryge ud af Dansk Folkeparti, når du allerede har fået flere advarsler?

- Nu tager jeg det ikke så højtideligt. Det forstyrrer ikke min nattesøvn. Jeg stod uden for døren i folkeskolen, røg ud af militæret og har forladt arbejdspladser for at stå fast på mine holdninger. Det ødelægger ikke min verden, at jeg bliver sat i skammekrogen, siger Knud Ahrnkiel.

Partisekretær Poul Lindholm tager afstand fra Bent Yagis udtalelser. Og er uforstående over for Knud Ahrnkiels beskyldninger om forskelsbehandlingerne af medlemmerne.

- De skal simpelthen lære at tænke sig om, inden de begynder på deres udtalelser, siger partisekretæren.

Men hvad der helt konkret skal ske med de to uromagere, ved han ikke endnu.

Fakta
- Venligboerne er ikke velkomne her. Du må selvfølgelig aldrig skrive sådan noget offentligt. Det går ikke, men de fleste i Dansk Folkeparti i Nyborg er enige med Hald.

DF-ballade fortsætter: Fynsk rebel langer ud efter partiledelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce