DF åbner for at sende Radio24Syv til Vestdanmark


DF åbner for at sende Radio24Syv til Vestdanmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti taler for at sende en landsdækkende radio væk fra København.

I de kommende forhandlinger om et nyt medieforlig vil Dansk Folkeparti have fokus på at få en landsdækkende radio til at sende fra Vestdanmark.

Både DR og Radio24syv er licensfinansierede og landsdækkende. Flere politikere - fra eksempelvis Socialdemokratiet - har talt for at flytte sidstnævnte til Jylland. Og det er DF åben overfor.

- Hvorfor er det ikke en del af strategien at sige, at den ene skal gøre det med udgangspunkt i Vestdanmark. Det vil vi gå ind til de kommende forhandlinger med, siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl.

Fredag præsenterede regeringen og Dansk Folkeparti et udspil til den økonomiske ramme for public service fremover.

Danmarks Radio får skåret 20 procent af budgettet over de næste fem år. DR vil dog fortsat få omkring tre milliarder kroner om året til public service.

Licensen bliver afskaffet og omlægges til at betales over skatten. Det sker, ved at personfradraget gradvist bliver sat ned for alle personer over 18 år.

Socialdemokratiet har talt for at flytte Radio24Syv til Jylland for at rette op på en skævvridning af medierne.

Den udlægning er Dansk Folkepartis formand enig i.

- Jeg mener, at der i stigende grad er en tro på blandt journalister, at du skal være i København for at blive til noget. Og du skal komme ind på de her store medier.

- Og der må vi sige, vi har en forpligtelse, når vi laver medieforlig, og vi bruger folks penge, at der er en ordentlig dækning bredt. Der kan man stille sig selv spørgsmålet: Hvorfor skal vi finansiere to taleradioer fra København, siger Kristian Thulesen Dahl.

FAKTA: Danmarks Radio bruger milliarder på public service
Regeringen og Dansk Folkeparti vil afskaffe licensen og skære 20 procent af DR's budget over de næste fem år. Det oplyser partierne fredag.

De konkrete krav til mediehusets virke skal lægges fast i kommende forhandlinger om en samlet medieaftale.

Læs her om DR:

* Danmarks Radio er forpligtet til at levere public service, som dækker over nyheder, undervisning, kunst og underholdning.

* DR får årligt cirka 3,7 milliarder kroner via licenspengene.

* DR's samlede udgifter lød i 2016 på 4,1 milliarder kroner, har en rapport fra Kulturministeriet tidligere vist.

* Heraf gik 3,2 milliarder kroner til produktion og køb af programmer og indhold. Herunder gik 667 millioner kroner til at producere nyheder, mens for eksempel 707 millioner gik til oplysning og kultur.

* Resten - 900 millioner kroner - gik til afskrivninger, renter, bygningsdrift, licens og støttefunktioner.

* I dag har DR seks tv-kanaler og sender stort set døgnet rundt: DR1, DR2, DR3, DR Ultra, DR Ramasjang og DR K.

* Desuden har DR følgende radiokanaler: P1, P2, P3, P4, herunder P4 Bornholm, P4 Esbjerg, P4 Fyn, P4 København, P4 Midt & Vest, P4 Nordjylland, P4 Sjælland, P4 Syd, P4 Trekanten og P4 Østjylland, P5, P6 Beat, P7 Mix, P8 Jazz og DR Nyheder.

* DR har desuden dr.dk og flere apps.

* Også en række orkestre og kor hører under DR: DR SymfoniOrkestret, DR Big Band, DR Vokalensemblet, DR Koncertkoret, DR Pigekoret, DR Juniorkoret, DR Børnekoret og DR Spirekoret.

* DR ledes af en bestyrelse på 11 medlemmer, der udpeges for fire år ad gangen, og af en direktion, anført af generaldirektøren.

Kilder: Danmarks Radio, Kulturministeriet.

DF åbner for at sende Radio24Syv til Vestdanmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce