DF: Vi kan komme i regering, når vi vil


DF: Vi kan komme i regering, når vi vil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkeparti kan komme i regering, når partiet ønsker det, lyder det nu fra DF. Samtidig ønsker flere VK-vælgere mindre indflydelse til støttepartiet.

Tøvende opbakning fra V og K's vælgere til samarbejdet med Dansk Folkeparti, får ikke DF til at lægge låg på ambitionen om at blive en del af en regering. Snarere tværtimod.

Dansk Folkeparti skærper i dag sit ønske om at blive regeringsparti ved at konstatere, at partiet kan blive regeringsparti, så snart man vil. Det eneste, der afholder partiet fra ministerposterne er, at DF fortsat vurderer, at det får mest indflydelse ved at være støtteparti, lyder det fra DF's næstformand, Peter Skaarup.

- Det med at komme i regering er noget, som et parti selv vurderer, om man vil, siger Peter Skaarup til Ritzau.

Spørgsmål: Så når I når frem til, at I vil i regering, så kommer I det også?

- Ja, absolut, siger Peter Skaarup.

Han uddyber, hvorfor Venstre og De Konservative bør være lydhøre overfor Dansk Folkeparti, når partiet beslutter sig for at gå efter regeringsmagten.

- Hidtil har det ikke været særligt omdiskuteret, fordi det har ligget i kortene, at vi ville pege på Venstre og Konservative - tidligere Anders Fogh Rasmussen og nu Lars Løkke Rasmussen som statsminister. Men en statsminister kan kun vælges, hvis der er et flertal af partier, der peger på ham eller hende, siger Peter Skaarup.

Foreløbigt er Dansk Folkeparti dog tilfreds med at få indflydelse på regeringens politik som parlamentarisk grundlag.

- Et parti skal ikke gå i regering, hvis man ikke selv er interesseret i det. Hvis det ikke gavner de interesser, partiet og partiets vælgere har. Hvis man skal i regering, skal det være ud fra ønsket om en styrket position og en vurdering af, at man får mere indflydelse af det. Efter sidste valg gjorde vi op med os selv, at vi ikke har interesse i det, men det kan være, at det bliver anderledes efter næste valg eller næste igen, siger Peter Skaarup.

Der er dog umiddelbart ikke meget, der tyder på, at Venstre og Det Konservative Folkepartis vælgere ønsker at inkludere DF i en VKO-regering. En ny meningsmåling, som Megafon har foretaget for Politiken og TV2, viser, at næsten halvdelen af de konservative vælgere ønsker, at støttepartiets indflydelse bliver mindre under den nye statsminister, mens 22 procent af Venstres vælgere foretrækker mindre magt til Dansk Folkeparti. Det er især, når politikken handler om EU, udlændinge og skat, at VK-vælgerne gerne ser mindre indflydelse til støttepartiet.

DF: Vi kan komme i regering, når vi vil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce