DF: Udlændinge og grænsekontrol er med i finanslov


DF: Udlændinge og grænsekontrol er med i finanslov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere penge til ældre, sundhed og politi samt skærpet grænsekontrol og udlændingepolitik er med i finanslov.

- Det ser rigtig pænt ud i forhold til velfærden.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, der møder op i Finansministeriet fredag aften med en skitse til finanslovsaftale.

Aftalen ventes at blive indgået på et møde i Finansministeriet fredag aften.

- Vi skal ind og slå de sidste søm i, og det glæder jeg mig til, for der kommer en rigtig god finanslov, siger René Christensen og tilføjer:

- Vi vil gerne have noget på politi, på ældre og på sundhed. Og der er også udlændingestramninger og noget på grænsekontrollen, siger René Christensen.

Han taler om et "markant" løft på sundhedsområdet samt flere penge til sundhed og flere politibetjente.

Dansk Folkeparti har spillet ud med et ønske om en vækst i det offentlige forbrug på 0,8 procent. René Christensen vil dog ikke sige, om det bliver indfriet i finansloven.

- Men jeg kan sige, at det ser rigtig godt ud for velfærden i 2018, siger René Christensen.

Spørgsmål: Der har været talt meget om, at der skal sættes flere penge af til velfærd, fordi der kommer flere ældre. Lukker finansloven hullet i forhold til det demografiske træk?

- Finansloven lukker ikke hele hullet, men den lukker noget af hullet. Der bliver sat penge af til ældre. Men det andet er en del af en større diskussion om tiden frem mod 2025. Finansloven er for 2018, og der ser det godt ud.

- Resten er en del af forhandlingerne om tiden frem mod 2025, hvor skatteaftalen også indgår, siger René Christensen.

I forhold til de øvrige forhandlinger om skat og udlændinge har Dansk Folkeparti lovet, at man gerne vil forhandle videre fra mandag.

Men René Christensen er ikke lige så sikker som Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, på, at alle aftalerne er på plads inden jul.

- Jeg er ikke sikker på, at den aftale er i hus inden jul. Men jeg er helt sikker på, at vi vil komme tættere på. Der er rigtig mange uafklarede spørgsmål, særligt i forhold til udlændingedelen, siger René Christensen.

DF: Udlændinge og grænsekontrol er med i finanslov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce