DF: Sæt flåden ind mod Greenpeace


DF: Sæt flåden ind mod Greenpeace

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grønland får nu hjælp fra en uventet kant i kamp mod miljøaktion. Dansk Folkeparti vil involvere flåden.

Dansk Folkepartis energiordfører, Per Dalgaard, raser over miljøorganisationen Greenpeaces aktion mod olieboringer i grønlandsk farvand.

- Det er utåleligt, at Greenpeace som en anden selvtægtsgruppe bryder loven, fordi man ikke kan lide den. Grønland har fuld ret til at søge efter olie, og det skal Greenpeace ikke blande sig i, siger Per Dalgaard.

Hvis ikke Greenpeace straks stopper det, som DF-politikeren betegner som en ulovlig aktion, så får det konsekvenser, og konklusionen er klar.

- Så må myndighederne fjerne aktivisterne. Det vil formentligt blive flåden, der kommer til at skulle sørge for sikkerhed på de fuldt lovlige boreplatforme, siger Per Dalgaard.

De to Greenpeace-aktivister, der befinder sig i en overlevelseskapsel, ophængt i den sejlende borerig Leiv Eiriksson, må forvente, at myndighederne skrider ind.

Om det bliver flåden eller politiet, der kommer til at gribe ind, er uvist. Den danske flådes inspektionsfartøj "Vædderen" følger den sejlende borerigs færd op gennem Davisstrædet.

Vædderen undlod dog at reagere, da Greenpeace satte gummibåde i vandet fra "Esperanza".

Når Leiv Eiriksson når frem til bestemmelsesstedet, der betegnes Lady Franklin, ud for Atammik nordvest for Nuuk etableres der en 500 meters sikkerhedszone omkring boreriggen.

Det er forbudt for uvedkommende at opholde sig inden for zonen.

Politiet har ingen myndighed, før riggen kommer ind i grønlandsk territorialfarvand eller i sikkerhedszonen, hvor den skal bore.

Det oplyser vicepolitimester Morten Nielsen fra politimesterembedet i Nuuk til den grønlandske netavis Sermitsiaq.ag.

Morten Nielsen vil af gode grunde ikke oplyse, hvad politiet agter at foretage sig, når boreplatformen kommer ind i sikkerhedszonen, og han kan heller ikke oplyse, hvornår det sker.

DF: Sæt flåden ind mod Greenpeace

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce