DF: PET blokerer for koldkrigsrapport


DF: PET blokerer for koldkrigsrapport

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF anklager PET for at "slagte" den længe ventede rapport fra Bent Jensen om Den Kolde Krig

Regeringens og Dansk Folkepartis stort anlagte rapport om Den Kolde Krig er ved at ryge i vasken.

Ifølge Dansk Folkepartis Jesper Langballe er Politiets Efterretningstjeneste i gang med at strege bl.a. navne på danske KGB-agenter ud af den længe ventede rapport, skriver Berlingske.

Det borgerlige flertal bevilgede ti millioner kroner til rapporten på finansloven 2006.

- Det går ufatteligt langsomt hos PET. Langt over halvdelen, måske snarere op mod 80 procent af forskernes anmodninger om afklassificering bliver afslået, og så er værket jo slagtet, siger Jesper Langballe til Berlingske.

- Som det ser ud nu, lander de fire historikeres arbejde gennem tre år og ti millioner kroner på møddingen, siger Langballe, der tirsdag har indkaldt Folketinget og forsvarsministeren til en forespørgselsdebat om sagen.

Rapporten er på 1000 sider og blev afleveret til Forsvarsministeriet ved nytårstid.

Herefter har PET og andre myndigheder på nu sjette måned taget stilling til en række anmodninger om afklassificering af hidtil hemmeligholdte oplysninger, der indgår i rapporten.

Ifølge Jesper Langballe gælder det bl.a. navne på "røde agenter" - altså danskere, som mod en "passende belønning" afleverede oplysninger til Sovjetunionen.

Ifølge SF's Pernille Frahm tyder alt på, at historiker Bent Jensen, leder af Center for Koldkrigsforskning, trods en tidligere advarsel fra PET har skrevet oplysninger ind i rapporten, som enten er personfølsomme eller kan true rigets sikkerhed.

- Bent Jensen er ganske enkelt kronisk ude af stand til at følge de samme spilleregler som andre. Mit gæt er, at rapporten aldrig udkommer, siger Pernille Frahm til Berlingske.

DF: PET blokerer for koldkrigsrapport

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce