DF: Mænd med kunstigt skæg kan tage burkaforbud med ro

Burkaforbuddet har splittet det tre regeringspartier, som dog blev enige om et maskeringsforbud.

DF: Mænd med kunstigt skæg kan tage burkaforbud med ro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næstformand Søren Espersen (DF) har det fint med at diskriminere ved kun at lade maskeringsforbud gælde burka.

- Det er noget pjat.

Det er den kontante melding fra Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, i forhold til det lovforslag, som er ved at blive udarbejdet i forhold til et burkaforbud.

Regeringen vil med et maskeringsforbud forbyde de muslimske klædedragter burka og niqab i det offentlige rum. Justitsministeriet er derfor i gang med at udarbejde et lovforslag.

Udkastet til lovforslaget viser ifølge DR Nyheder, at huer, hætter, tørklæder, masker, hjelme, heldækkende dragter og kunstigt skæg er omfattet af forbuddet.

For DF, som har bragt emnet på banen de seneste år, har det udelukkende handlet om et burkaforbud.

- Vi slår kolbøtter på os selv, fordi noget ikke må diskriminere. Vi vil hjælpe undertrykte muslimske kvinder, som er tvunget til at gå i burka og niqab, hvilket ikke kan være særlig rart.

- Og så snakker vi om kunstigt skæg. Hold lige op, siger Espersen.

Mænd med kunstigt skæg kan tage det med ro, mener han.

- Vi vil ikke ramme mænd med kunstigt skæg. Jeg har selv overvejet at få et, fordi det ser så klædeligt ud. Det her dur ikke. Det er latterligt.

- Men det er betingelserne, og så gør vi det. Vi stemmer selvfølgelig for. Men tænk, at vi har et samfund, hvor vi vil noget til livs, og så rammer det 28 andre ting.

- Mange vil nok føle sig forulempet, hvis politifolk begynder at rykke i skægget.

- Politiet vil ikke foretage sig noget på den front. De vil gå efter de burkaklædte kvinder. Det er godt. Mænd med kunstigt skæg kan tage det med ro, siger Espersen.

Mens DF længe har presset på for at forbyde burkaer, har forslaget splittet de tre regeringspartier.

De Konservative har støttet forslaget, mens Liberal Alliance har stejlet.

I Venstre delte spørgsmålet folketingsgruppen i to. Men i november traf partiet en beslutning om at støtte op om "et maskeringsforbud", da et egentligt burkaforbud kan være religiøs diskrimination.

DF's udlændingeordfører, Martin Henriksen, medgiver, at partiets ønske om et burkaforbud rammer mere bredt end intentionen.

- Vi er glade for, at der kommer et forbud mod burka og niqab. Så må vi leve med de andre pudsige eksempler, siger Henriksen, mens gruppeformand Peter Skaarup tilføjer:

- Jeg kan godt forstå, at nogle laver lidt sjov med det her. Men det er et alvorligt emne. Vi har kvinder i Danmark, som udsættes for undertrykkelse.

Regeringen lægger op til, at en overtrædelse af forbuddet skal udløse en bøde på 1000 kroner eller fængsel i op til tre måneder.

FAKTA: Niqab, burka, hijab - sådan kender du forskel
Et lovforslag om at forbyde heldækkende beklædning som burka og niqab er på vej.

Regeringens partier - Venstre, Liberal Alliance og De Konservative - samt Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har erklæret sig som støtter af et maskeringsforbud, der inkluderer forbud mod brug af burka og niqab.

Men hvad er egentlig forskellen mellem niqab, burka og den mere almindelige hijab, som ofte ses i gadebilledet i Danmark?

Her er et overblik:

* Hijab: Tørklæde, der dækker håret, men lader ansigtet være frit. Dette er den mest udbredte hovedbeklædning og kan bindes på mange måder.

* Niqab: Tørklæde der kun viser øjnene. Der er to typer niqab.

En halv niqab lader ud over øjnene et stykke af panden være udækket.

En fuld niqab dækker hele ansigtet med undtagelse af øjnene. Den består typisk af et bånd, der bindes rundt om panden, samt et længere stykke stof, der dækker ansigt og hår, så kun en sprække til øjnene er fri.

* Burka: En ikkegennemsigtig altdækkende beklædningsgenstand båret af mange muslimske kvinder, hovedsageligt i Afghanistan. Den er en slags udvidet niqab, der ligeledes dækker øjnene, typisk med et lille netgardin.

Kilde: Religion.dk.

DF: Mænd med kunstigt skæg kan tage burkaforbud med ro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce