DF: Lene Espersen er i panik


DF: Lene Espersen er i panik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De Konservatives Lene Espersen er gået i "valgkampspanik", når hun sætter spørgsmålstegn ved målet om tyrkisk EU-medlemskab, mener Dansk Folkeparti.

For en måned siden slog De Konservative fast, at målet for Tyrkiet er medlemskab af EU. Nu - godt en måned inden Europa-Parlamentsvalget - åbner partileder Lene Espersen for at diskutere, om tyrkisk medlemskab er den rigtige løsning. Det er udtryk for, at De Konservative er blevet bange for at være ude af trit med vælgerne, mener Morten Messerschmidt, der er Dansk Folkepartis spidskandidat til valget den 7. juni.

- Det her er mere et udtryk for, at Lene Espersen og Bendt Bendtsen er gået fuldstændig i valgkampspanik, fordi de er bange for stemmetallene den 7. juni, end at de reelt bekymrer sig for de problemer, som et tyrkisk medlemskab af EU vil betyde, siger han.

Den 26. marts i år stemte De Konservative sammen med de øvrige EU-positive partier for en vedtagelse, der slog fast, at Folketinget konstaterer, at "målsætningen er tyrkisk medlemskab af EU, men at forhandlingerne er en åben proces, hvis resultat ikke er givet på forhånd".

Spørgsmålet om endemålet er dog blevet åbnet, efter at De Konservatives spidskandidat, tidligere partileder Bendt Bendtsen, i stedet for medlemskab vil tilbyde Tyrkiet en form for partnerskab - hvilket Lene Espersen kalder et godt indspark i debatten.

Efter at han er trådt ud af regeringen, har Bendt Bendtsen dog mistet sin indflydelse på spørgsmålet, der først og fremmest besluttes af EU-landenes regeringer. Morten Messerschmidt opfordrer derfor De Konservatives udenrigsminister, Per Stig Møller, til at handle i EU.

- Den danske udenrigsminister kan jo bare under det næste møde i EU's Råd sige, at nu er det altså Danmarks position, at man ikke længere skal forhandle om tyrkisk medlemskab, men om privilegeret partnerskab. Hvis ikke det sker, så er det ren varm luft, siger DF'eren.

DF: Lene Espersen er i panik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce