DF: Kontrol af bilister kan holdes inden for normalt lægebesøg

Kim Christiansen er transportordfører for DF og samtidig formand for Færdselssikkerhedskommissionen. Pressefoto

DF: Kontrol af bilister kan holdes inden for normalt lægebesøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lovgivningen bliver ikke ændret, fastslår transportordfører Kim Christiansen (DF), som også er formand for Færdselssikkerhedskommissionen.

Hvorfor støttede DF lovforslaget fra regeringen?

- Det gjorde vi, fordi vi mente og stadig mener, at denne kontrol kan holdes inden for det normale lægebesøg, hvor lægerne har en pligt til at være opmærksomme på, hvis folk af den ene eller anden grund ikke er i stand til at føre bil. Det skal man jo også, hvis det er langt yngre mennesker, fordi der kan komme et eller andet ind i livet, som gør, at man ikke kan køre bil.

Men lægerne mener, at der kan opstå nogen ting, de ikke kan fange under almindelige lægekonsultationer?

- Så kan jeg omvendt også sige til lægerne, at jeg har set eksempler på ting, som ikke har været fanget under et obligatorisk tjek - altså folk, der aldrig nogen sinde skulle have haft lov til at køre fra lægen. Så jeg forstår ikke, hvorfor lægerne tager denne her op igen. Nu har vi sagt, at vi har fritaget de ældre for denne her ekstra skat, og så må lægerne bare være opmærksomme under de almindelige lægekonsultationer - især ved ældre mennesker - om der nogen forhindringer for, at de ikke kan køre bil. Den forpligtelse har lægerne stadig væk. Nu skal de bare ikke have 600 kroner for det.

Lægeforeningen henviser til tal fra Tyskland, som ifølge foreningen viser, at ældre bilister over 75 år i højere grad er involveret i trafikulykker end resten af befolkningen, og i Tyskland har man ikke de obligatoriske lægeundersøgelser. Skal man ikke tage det med i overvejelserne?

- Jeg tror først og fremmest, at vi skal koncentrere os om det, der sker i Danmark. Man kan skele til udlandet - især hvis det fremmer ens sag. Jeg synes, det her var en god og fornuftig beslutning, og vi følger det selvfølgelig tæt, og det gør jeg også som formand for Færdselssikkerhedskommissionen. Men nu har vi taget beslutningen, og den bliver ikke lavet om på grund af, at Lægeforeningen har et ønske om det. Det bliver ud fra faktuelle vurderinger af, om det har øget risikoen for ulykker blandt ældre, og det holder vi løbende øje med.

DF: Kontrol af bilister kan holdes inden for normalt lægebesøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce