DF: Khat skal straffes på niveau med hash

Khatmarked i Somalia. Ikke DFs kop té.
Foto: AP/POLFOTO

DF: Khat skal straffes på niveau med hash

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den euforiserende plante khat kommer nu på dagsordenen i de politiske forhandlinger i Finansministeriet.

Dansk Folkeparti vil have hævet straframmen for indsmugling af den euforiserende plante khat.

Derfor kommer khat nu på dagsordenen i de politiske forhandlinger om "betalingen" for partiets støtte til efterlønsreformen. Forhandlingerne fortsætter søndag i Finansministeriet.

DF's næstformand Peter Skaarup vil under søndagens forhandlinger lancere et krav om, at indsmugling af khat sidestilles med indsmugling af hash, skriver Berlingske.

- Vi skal have nogle længere straffe, ellers importerer folk bare det her og får en bøde eller en kort fængselsstraf, og så importerer de igen, siger Peter Skaarup.

Han henviser til en vurdering fra rigsadvokaten, hvoraf det fremgår, at hvis man besidder et kilo khat til eget forbrug, falder der en bøde på 3.000 kr.

- Hvis man indfører eller overdrager f.eks. 100 kilo khat, så får man 30 til 60 dages fængsel. Og hvis man indfører eller overdrager f.eks. et ton, så får man syv til otte måneders fængsel.

- Men hvis man sammenligner med Sverige, er det nogle helt andre takster. Et langt højere niveau, og den går ikke, siger Peter Skaarup.

Berlingske skrev sidste år, at mens det i Sverige giver ti måneder bag tremmer at smugle 70 kg khat, udløser samme forseelse i Danmark blot 30 dages fængsel.

En sending på 1.290 kilo khat ville de svenske domstole typisk taksere til mindst ti års fængsel, og de hårdere svenske straffe er resultatet af en bevidst hård linje i et forsøg på at bremse indsmugling af khat fra Danmark.

Tidligere i forhandlingerne har Dansk Folkeparti fået krav igennem om en kraftig oprustning af grænsekontrollen.

DF: Khat skal straffes på niveau med hash

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce