DF: Holst-sagen er et spørgsmål mellem ham og regionen


DF: Holst-sagen er et spørgsmål mellem ham og regionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, vil ikke afvise, at spindoktorsagen på et tidspunkt kan ende i Folketinget. Lige nu er det dog en sag for Region Syddanmark, mener han.

Dansk Folkeparti stiller sig foreløbig tilfreds med, at sagen om forsvarsminister Carl Holsts (V) spindoktor nu bliver undersøgt på regionsniveau.

Sagen er ikke på et niveau, der kræver at den bliver diskuteret i Folketinget. Det siger partiets næstformand, Søren Espersen, til Ritzau.

- Jeg synes foreløbig, at det stadig kun er en sag mellem Carl Holst og regionen, og ikke en sag i forhold til hans position som forsvarsminister, siger Søren Espersen til Ritzau.

- Jeg vil ikke komme med nogle domme på baggrund af avisartikler. Hvad der eventuelt er foregået eller ikke er foregået, skal nu klarlægges først. Og så kan det være jo være, at det på et tidspunkt bliver en sag for Folketinget og regeringen, siger Søren Espersen.

- Det kan jo også være, at det kommer nogle ting frem under det samråd om sagen, som jeg kan forstå, at Socialdemokraterne har indkaldt Carl Holst til, og som vi naturligvis også vil deltage i, tilføjer han.

Et enigt forretningsudvalg i Region Syddanmark besluttede onsdag at bakke op om en uvildig undersøgelse af sagen, der handler om, hvorvidt ministerens spindoktor, Christian Ingemann Nielsen, arbejde som assistent for Holst under valgkampen i juni.

På det tidspunkt var Ingemann Nielsen aflønnet af Region Syddanmark.

Region Syddanmark vil dog ikke selv undersøge sagen nærmere. Den vil i stedet afvente en undersøgelse fra det kommunale tilsyn i Statsforvaltningen, der onsdag besluttede at gå ind i sagen af egen drift.

- Vi bakker op om Statsforvaltningens undersøgelse og stiller selvfølgelig alle ting, der måtte være nødvendige, til rådighed for den undersøgelse, sagde regionsrådsformand Stephanie Lose onsdag til Ritzau.

DF: Holst-sagen er et spørgsmål mellem ham og regionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce