DF: Hjælp til yderområder trods Ørum-exit


DF: Hjælp til yderområder trods Ørum-exit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerne i Vestjylland kan fortsat se frem til forbedrede sundhedstilbud, selvom Per Ørum er gået, siger DF.

Dansk Folkepartis finansordfører, Kristian Thulesen Dahl, kalder det "brandærgerligt" og "uforståeligt", at Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen valgte at forlade forhandlingerne om en sundhedspakke.

Men der vil fortsat være hjælp på vej til danskere, der bor i yderområder og frygter for deres adgang til sundhedstilbud.

- Vi har haft en lang diskussion om, hvordan vi kan sikre et sundhedsvæsen for alle, uanset hvor de bor i Danmark.

- Derfor havde Dansk Folkeparti meget gerne set, at Per Ørum Jørgensen var blevet ved forhandlingsbordet, men han formulerede et ultimativt krav, og det ville regeringen ikke imødekomme, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han mener, at Per Ørum Jørgensen kunne have fået meget sundhed med fra forhandlingsbordet til danskerne i yderområder, hvis han havde været villig til at give sig med hensyn til kravet om at bevare akutfunktionerne på sygehusene i Holstebro, Svendborg og Næstved.

- Vi ser altid på den samlede pakke i stedet for at stå ultimativt fast på et krav, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han mener, at danskerne i yderområderne fortsat kan se frem til forbedret adgang til sundhedstilbud, når aftalen om en sundhedspakke falder på plads:

- Vi har en aftale med regeringen om at give 600 millioner kroner til gavn for yderområder. Nu ser vi på påstanden om, at grundlaget for aftalen skrider, fordi Region Midtjylland tager nogle ting væk i Vestjylland.

- Vi skal se på, om Region Midtjylland skal sættes på plads, så borgerne i Vestjylland får de tilbud, de er blevet stillet i udsigt, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han vil lade det være op til regeringen, hvordan man nu vil skaffe et flertal for sine 2020-pakker.

DF: Hjælp til yderområder trods Ørum-exit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce