DF: Få ting skiller parterne i vækst-forhandlinger


DF: Få ting skiller parterne i vækst-forhandlinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er få ting, der skiller parterne i forhandlinger om SU og kontanthjælp, siger Dansk Folkeparti.

Det er få ting, der nu skiller parterne i de langvarige forhandlinger om regeringens vækstplan.

Det siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, efter et tumultarisk forhandlingsforløb mellem regeringen og den borgerlige opposition onsdag.

- Sagen er jo, at det er krystalklart, hvad der skal til for at lande det hele på en gang. Det er nogle få ting, som kan have større eller mindre betydning, og hvis regeringen er parat, så kan det løses her til formiddag, siger han.

Forhandlingerne om en samlet plan for at skabe vækst i Danmark frem mod 2020 afventer i øjeblikket forhandlingerne på SU- og kontanthjælpsområdet, hvor regeringen i alt vil spare tre milliarder kroner på disse ydelser.

Men selvom aftalerne længe har været lige på trapperne, så har det altså knebet med at få hamret de sidste søm i aftalen.

Onsdag bragte økonomiminister Margrethe Vestager sig selv i fokus ved at sige, at oppositionen krævede, at regeringen skulle jagte en traktatændring i EU for at beskytte den danske SU mod tilrejsende udenlandske studerende.

Men det er en vildledning af befolkninger, siger Kristian Thulesen Dahl.

- På SU-området synes jeg, at hun gør alt, hvad hun kan for at få vildledt befolkningen om, hvad det egentlig drejer sig om, siger DF-formanden.

- Vi går jo ikke efter at få genåbnet EU-traktaten. Vi går efter, at det gøres klart, at det er dansk EU-politik, at vi kan værne om det særligt gunstige danske SU-system, siger han.

Også på kontanthjælpsområdet opstod der forvirring onsdag. Ifølge oppositionen ville regeringen binde den blå blok til ikke at indføre et kontanthjælpsloft efter det kommende valg, men den ret ville de borgerlige ikke give køb på.

Den knast blev dog ryddet af vejen onsdag, da Vestager fastslog, at oppositionen har "fuld frihed" til at genindføre kontanthjælpsloftet, som den nuværende regeringen har betegnet som en "fattigdomsydelse".

DF: Få ting skiller parterne i vækst-forhandlinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce