Politiet kontrollerer i denne uge, om de bløde trafikanter overholder reglerne i trafikken. Indsatsen bliver ikke så intens som håbet, da fynske færdselsbetjente også skal assistere uden for Fyn.

I uge syv skal man som cyklist og knallertkører være ekstra opmærksom på at huske en baglygte, der virker, og at telefonen ikke er håndholdt. For politiet gennemfører fra mandag til søndag en landsdækkende færdselskontrol særligt målrettet de bløde trafikanter.

Cyklister og knallertkørere udgør en stor del af de tilskadekomne og dræbte i trafikken - og når ulykken rammer, er det ofte deres adfærd, der er en medvirkende årsag.

Det oplever Jesper Pedersen, leder af færdselsafdelingen hos Fyns Politi, ofte.

- Det er et generelt problem, vi ser. De bløde trafikanter kører på en måde, som er med til at skabe rigtig farlige situationer i trafikken. Særligt ser vi det i lyskryds. Der er et behov for at ændre færdselskulturen på det område, siger han.

Cykel- og knallertkontrollen kommer til at foregå over hele Fyn, men ikke i den udstrækning, som Fyns Politi havde håbet. En del af det lokale politis ressourcer er nemlig placeret uden for Fyn, hvor fynske betjente giver assistance til andre politikredse. Blandt andet tjekker en del betjente ID ved grænsekontroller, mens andre er i København for at sikre mod terror.

- Vi kommer ikke til at støtte op i det omfang, som vi godt kunne tænke os. Det er den situation, vi står i nationalt, og det betyder, at vi er nødt til at prioritere, siger Jesper Pedersen.

Grunden til, at kontrollen finder sted i uge syv, hvor størstedelen af de fynske skoleelever holder vinterferie, er, at Rådet for Sikker Trafik ugen forinden har haft kampagner kørende for større trafiksikkerhed med ønsket om at påvirke trafikanters adfærd.

Bødetakster for cyklister og knallertførere

Det kan være en dyr fornøjelse, hvis man af færdselspolitiet bliver taget for ikke at overholde færdselsloven.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
22
Nysgerrig cyklist lagt i håndjern: Pillede ved fartkontrol

Nysgerrig cyklist lagt i håndjern: Pillede ved fartkontrol

21
Trafikkontrol stopper ikke bilister: Betjente må springe for livet

Trafikkontrol stopper ikke bilister: Betjente må springe for livet

2
Cyklist-hammeren falder i denne uge

Cyklist-hammeren falder i denne uge