Corydon til Løkke: Stop nu drilleriet og lav en aftale

Bjarne Corydon - ikke helt tilfreds med Løklkes måde at forhandle på.
Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Corydon til Løkke: Stop nu drilleriet og lav en aftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danskerne vil bare have nogle flere arbejdspladser, så drop drillerierne og sæt jer til bordet, siger Corydon.

Finansminister Bjarne Corydon (S) opfordrer de borgerlige partier til at skrue ned for drillerierne og være med til at finde arbejdspladser gennem en vækstplan.

Udmeldingen kommer, efter det, der ellers lignede en sikker aftale om SU, kontanthjælp og første del af en vækstpakke, heller ikke ser ud til at falde på plads onsdag.

- Vi har haft forhandlinger kørende i to måneder på baggrund af regeringens forslag, som er det eneste forslag. Vi er tæt på en aftale, og så bør der ikke gå drilleri i det. Jeg ser det her som et forsøg på at få et ekstra drama ud af det, siger Bjarne Corydon.

Opfordringen fra finansministeren kommer, efter at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, i første omgang kaldte det "100 procent ultimativt", at regeringen skulle gå med til at kalde kontanthjælpsreformen en "aftale" frem for et "forlig".

Kort efter den melding mødte Løkke op i Finansministeriet med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative og gav Bjarne Corydon et samlet bud på en aftale, der kan få SU-reform, kontanthjælpsreform og første del af vækstplanen til at falde på plads.

Efter mødet i Finansministeriet havde Løkke dog ikke fået tilsagn om, at kontanthjælpsreformen skal kaldes en "aftale" frem for et "forlig"

- Vi er ikke blevet enige om noget. Men vi har præsenteret regeringen for et samlet bud på, hvordan det hele kan falde på plads, sagde Lars Løkke Rasmussen efter mødet.

Heller ikke finansministeren vil forholde sig til, om der er tale om "aftale" eller "forlig":

- Vi tager tingene ved forhandlingsbordet, det leder ikke til et resultat at inddrage journalister i det, siger Corydon.

Kort efter at Venstre stik imod Finansministeriets ønske havde offentliggjort, at der var møde og indkaldt pressen til at dække de borgerlige partiers kommentarer på trappen foran Finansministeriet, kom Bjarne Corydon så ud med sit budskab:

- Det skal åbenbart være meget dramatisk til sidst. Alt det der drama og pusten sig op i forhold til præmisser, og hvor der forhandle, er overdrevet. Det er ikke ret dramatisk.

- Dem, der kigger på udefra, vil nok bare have en løsning og nogle flere arbejdspladser. Ikke mere drilleri i slutfasen, øjnene på bolden - lad os få skabt nogle arbejdspladser hurtigst muligt, siger Corydon.

Han fastslår, at forhandlingerne vil fortsætte, og at han "bestemt" tror, at der findes en løsning.

Corydon til Løkke: Stop nu drilleriet og lav en aftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce