Corydon: Afskaffelse af arveafgift giver ikke nok job


Corydon: Afskaffelse af arveafgift giver ikke nok job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finansministeren afviser de borgerliges hovedkrav i forhandlingerne om vækstplanen, som nu er sat på standby.

En afskaffelse af arveafgiften er ikke den bedste måde at skabe job på.

Det siger finansminister Bjarne Corydon (S), som dermed afviser Lars Løkke Rasmussen (V) og de borgerlige partiers hovedkrav i anden del af forhandlingerne om regeringens vækstplan.

Udmeldingen fra finansministeren har fået Venstre, Liberal Alliance og De Konservative til at forlade forhandlingsbordet. Bjarne Corydon opfordrer partierne til at besinde sig:

- Jeg vil komme med den stille appel, at man ikke håndterer det her så dramatisk og taktisk og at vi i stedet sætter os ned og finder de løsninger, som kan skabe arbejdspladser i Danmark.

- Det tror jeg hele dansk erhvervsliv, store dele af fagbevægelsen og lønmodtagerne forventer, siger Bjarne Corydon til Ritzau.

Han mener ikke, at det er rimeligt at fritage virksomhederne for arveafgiften.

- Vi har en arveafgift i Danmark. Den betaler vi alle sammen. Jeg synes ikke, det virker hverken målrettet eller særlig rimeligt, at en lille gruppe i Danmark slipper for at betale den afgift.

- Jeg mener, at pengene kan bruges bedre på en anden måde, som skaber flere job, siger Bjarne Corydon.

Spørgsmål: De borgerlige siger meget klart, at hvis pengene tages ud af virksomheden til privatforbrug, så skal de beskattes, som det sker for alle andre borgere. Men hvis de bliver i virksomheden med det formål at udvikle den, så skal man ikke beskattes. Det lyder vel som noget, der kan skabe job?

- Der har man så bare den udfordring, at det kan være vanskeligt at se, hvilke penge der skydes ind for at undgå beskatning, og hvilke penge der hører til i virksomheden.

- Det kan man ikke løse lovgivningsmæssigt, og derfor er jeg sikker på, at pengene kan bruges bedre til gavn for dansk erhvervsliv og lønmodtagerne, siger Bjarne Corydon.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen er der allerede fundet penge til forslaget i forhandlingerne, så det fortrænger ikke nogle af regeringens forslag om blandt andet at lempe selskabsskatten fra 25 til 22 procent.

Bjarne Corydon fastslår imidlertid, at der er andre forslag på bordet, som endnu ikke har været fremme i offentligheden.

- Derfor synes jeg også, at det her drama er en smule malplaceret. Vi kan gennemføre nye initiativer, som vi drøfter nu, men som ingen har hørt om og som gavner dansk erhvervsliv. Det kræver, at man vil forhandle og gå på kompromis, og det opfordrer jeg til, at man gør.

Spørgsmål: Tror du på en aftale i denne uge?

- Det føler jeg mig ikke i stand til at vurdere. Det afhænger af de partier, vi forhandler med. Men jeg er til rådighed, og jeg tror, rigtig mange forventer, at vi lægger vores politiske drillerier til side og løser vores opgave, siger Bjarne Corydon.

Corydon: Afskaffelse af arveafgift giver ikke nok job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce