Også offentligt ansatte lærere kopierer ulovligt, siger Copydan efter afsløringen af kopicenter i Århus, der forsynede studerende i byen med piratkopiering.
Lærere i folkeskoler, gymnasier, handelsskoler og tekniske skoler bryder ophavsretten, siger Copydan, der står for at opkræve penge, når der kopieres fra beskyttede værker. Det sker efter, at en ransagning hos Jydsk Kopicenter i Århus i den forløbne uge afslørede, at butikken forsynede studerende på byens universitet og sygeplejeskole med ulovlige kopier af studiebøger.

- Jeg formoder, at det forekommer på alle uddannelsesinstitutioner i landet. Omfanget er mindre på grundskolen end på universiteter, men effekten er den samme. Forlag og forfattere lider store økonomiske tab, siger Frants Iver Gundelach, formand for Copydan Tekst & Node og formand for Dansk Forfatterforening.

I henhold til aftalen med Copydan skal lærere indberette, hvor meget de kopiere fra en given lærebog. Formanden for Danske Erhvervsskoler, Ingo Østerskov, vil ikke afvise, at indrapporteringen engang imellem smutter.