Cirkus-elefanter på skovtur


Cirkus-elefanter på skovtur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre cirkuselefanter har været sluppet fri fra Benneweis fra den 15. til den 17. september i Vesterlyng ved Kalundborg. Det var dog ikke på grund af utilfredshed i manegen, men fordi elefanterne deltog i et biologisk forsøg.

Formålet bag projektet var at beskytte en stor mængde af forskellige blomster mod krattets overbevoksning i de fredede områder i Vesterlyng og Vestervang.

I deres metode forsøgte forskerne fra Danmarks Miljø Undersøgelser og Københavns Universitet at genskabe økosystemet, sådan som det så ud for flere tusind år siden. Dengang var mammutlignende skovelefanter en fast del af miljøet.

- Vi vil prøve at bevare biodiversiteten, altså mængden af blomster og sommerfugle. Og som det ser ud nu, går det i retning af, at blomster bliver kvalt af krattet, fortæller Morten Lindhard, som er biolog og initiativtager bag projektet.

Man førte derfor elefanterne tilbage til naturen, så de kunne gå i krig med krattet. De plukkede blandt andet røn, birk, æbler og enebær til at spise. De kastede græstørv og støv hen over ryggen og lavede åbninger i græsset, hvor nye blomster kunne slå rødder. Og så betød deres tilstedeværelse samtidig lidt ekstra gødning til græsset.

Morten Lindhard kunne godt tænke sig at gentage forsøget med elefanterne, så dyrene kan vende sig til i længere tid at leve af naturkosten. Forsøget var hemmeligholdt, for at der ikke skulle dukke for stort et publikum op.

Det kunne være gået ud over forsøget og elefanterne.

w(ritzau)

Cirkus-elefanter på skovtur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce