Cigaretmodstandere hylder regeringen


Cigaretmodstandere hylder regeringen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen mener, at rygere fremover skal punge yderligere ud, når de skal have stillet nikotintrangen. Det høster klapsalver fra Forebyggelseskommissionen.

Den første januar i år blev prisen på en pakke cigaretter sat op med 3 kroner og 20 øre. Men det var, ifølge regeringens nye arbejdsprogram, kun et skridt på vejen. I de kommende år skal prisen nemlig stige yderligere, hvilket får smilene frem hos Forebyggelseskommissionen.

- Jeg synes, at det er rigtig godt, at regeringen tager det op til fornyet overvejelse. De havde jo egentlig lukket diskussionen lidt ned i sin tid, så jeg er meget positiv over, at der kommer nye toner og signaler fra dem, siger formanden i Forebyggelseskommissionen, Mette Wier.

Hun er helt overbevist om, at det vil få flere til at kvitte tobakken. Dog kræver det, at prisen bliver sat op med mere end blot et par kroner.

- Tør regeringen sætte prisen markant op, vil det give en masse penge i statskassen, og derudover er det en utrolig effektiv måde at motivere de unge og de lavtuddannede, der særligt responderer meget på prisen, til at lægge cigaretterne på hylden, forklarer hun.

For at smilene i Forebyggelseskommissionen for alvor skal brede sig helt fra øre til øre, skal prisen på en pakke cigaretter helt op på 50 kroner - og det mener Mette Wier, at man sagtens kan gøre, uden at det går ud over grænsehandlen.

Men det er skattepolitisk chef i Dansk Erhverv, Bo Sandberg, dog ikke helt enig i. Han mener, at afgiftsstigningerne er skadelige, og at regeringen handler uden at have nok viden på området.

- Det er snart tre år siden regeringen sidst har offentliggjort en grænsehandelsanalyse. Så mange af de seneste afgiftsjusteringer har fundet sted delvis i blinde, siger Bo Sandberg og fortsætter:

- Det er vigtigt, at der fremover kommer en fast årlig redegørelse for dette meget samfundsøkonomisk og sundhedspolitiske ømme punkt.

Cigaretmodstandere hylder regeringen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce