Christmas-Møller redder Løkkes 2020-plan

Løsgængeren Pia Christmas-Møller støtter ifølge TV 2's oplysninger hele regeringens 2020-plan.
Foto: Thomas Borberg/POLFOTO/arkiv

Christmas-Møller redder Løkkes 2020-plan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen har igen flertal for deres 2020-plan. Løsgængeren Pia Christmas-Møller har meldt sin støtte.

Løsgængeren Pia Christmas-Møller støtter hele regeringens 2020-plan. Dermed er der flertal for regeringens plan.

Flertallet var ellers bragt i fare, efter at Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen tidligere onsdag forlod forhandlingerne om en sundhedspakke.

Per Ørum Jørgensen forlod forhandlingerne, fordi regeringen ikke vil give efter for Kristendemokraternes hovedkrav om, at akutfunktioner på sygehusene i Holstebro, Svendborg og Næstved skal bevares efter 2018.

Men nu er den 50-årige Pia Christmas-Møller klar til at tage hans plads, selvom hun ikke er begejstret for regeringens grænseaftale med Dansk Folkeparti, siger hun til TV2:

- Det er mere eller mindre pjattet, men det er ikke noget, der gør stor skade, og hvis det er prisen for, at regeringen kan komme igennem med det, som er nødvendig for Danmarks fremtid, så vil jeg ikke være den store spærreballon, siger Pia Christmas-Møller.

Hun blev løsgænger i december 2007, hvor hun trådte ud af de Konservatives folketingsgruppe.

Økonomi- og Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) sagde kort efter Ørums exit, at regeringen ikke vil få problemer med at skaffe flertal for sine pakker i forlængelse af 2020-planen.

Regeringen har i forvejen flertal med Dansk Folkeparti og De Radikale om den helt centrale aftale - den såkaldte tilbagetrækningsreform - som betyder forringelse af efterlønnen og en fremrykning af en højere folkepensionsalder.

Og samtidig har Socialdemokraterne meldt ud, at de er positive over for regeringens tryghedspakke og for grænseaftalen, og dermed er flertallet hjemme, mener Brian Mikkelsen, der bekræfter, at regeringen også forhandler til anden side:

- Vi har en dialog i gang med forskellige parter, sagde Brian Mikkelsen, som dog ikke på daværende tidspunkt ville oplyse, om det er løsgængeren Pia Christmas-Møller, man har talt med.

Regeringen kan også vælge at kontakte Liberal Alliance, som ifølge partileder Anders Samuelsen er klar til at forhandle. Anders Samuelsen vil ikke uddybe, hvilke modydelser partiet kræver for at støtte 2020-planen.

Christmas-Møller redder Løkkes 2020-plan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce