Chef: Forsvaret misforstod flyvetilladelse


Chef: Forsvaret misforstod flyvetilladelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chefen for det lettiske luftfartsvæsen fastholder, at det danske forsvar fløj passagerer til Afghanistan stik imod reglerne. Nej, siger forsvaret.

Det var i strid med reglerne, at forsvaret sidste år fløj blandt andre sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) til Afghanistan med civile fragtfly lejet i letland. Det fastslår det lettiske luftfartsvæsen, som tilbageviser det danske forsvars udlægning af sagen, skriver dr.dk.

Forsvaret siger nemlig, at det fik en dispensation, som gav mulighed for at flyve med passagerer i flyene.

Dispensationen var udstedt i Letland, fordi forsvaret har lejet de russiskbyggede transportfly af typen Ilyushin-76 fly i Letland. I dispensationen stod, at den gjaldt "cargo together with 48 cargo accompanying passengers," og de tre sidste ord er afgørende.

Ifølge manden, der har underskrevet dispensationen, direktøren for det lettiske luftfartsvæsen Maris Gorodcovs, betyder det, at kun passagerer, som har en særlig funktion i forhold til godset på flyet må flyve med. Det kan eksempelvis være vagter, som skal beskytte særligt værdifuldt gods eller våben.

- Flyet er slet ikke godkendt, heller ikke af producenten til at medbringe hverken civile eller betalende passagerer, kun soldater som ledsager godset, siger Maris Gorodcovs til dr.dk.

Kort før jul dikterede EU's luftfartsmyndigheder dispensationen tilbagekaldt.

Tidligere torsdag fastslag Flyvertaktisk Kommando, at dispensationen efter forsvarets opfattelse giver lov til at tage passagerer med sammen med godset.

- Det er netop denne type opgaveløsning, som den lettiske tilladelse er baseret på. Så vi har fløjet i fuld overensstemmelse med reglerne, siger Kern Oddershede.

Chef: Forsvaret misforstod flyvetilladelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce