Chauffør tilbringer natten hos politiet: Ekspert skal se på tekniske data

En ung kvinde blev torsdag formiddag dræbt i en højresvingsulykke i krydset mellem Svendborgvej og Drejebænken i det sydlige Odense. Foto: Michael Bager

Chauffør tilbringer natten hos politiet: Ekspert skal se på tekniske data

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De foreløbige tekniske undersøgelser tyder på, at en ukrainsk lastbilchauffør formentlig havde grønt lys, da han påkørte og dræbte en 18-årig gymnasieelev torsdag i en højresvingsulykke i Odense. Han bliver hos politiet natten over, og fredag skal ekspert analysere data.

Den ukrainske lastbilchauffør, der torsdag morgen var involveret i en højresvingsulykke i Odense, som kostede en 18-årig pige livet, skal tilbringe natten hos politiet i Odense.

De foreløbige tekniske undersøgelser tyder dog på, at han havde grønt lys, da han klokken 9.40 påkørte og dræbte den 18-årige gymnasieelev i krydset ved Drejebænken i det sydlige Odense. Samtidigt kørte den pigen, der var gymnasieelev på Sct. Knuds Gymnasium i Odense, også ud i krydset, selv om hun formentlig ikke har haft grønt lys i cykelbanen.

Det viser de foreløbige tekniske undersøgelser hos Fyns Politi, men en eller flere specialister skal gennemgå data igen fredag morgen.

- Vi vælger at holde ham natten over, så vi kan få specialister til at se data igennem, for at sikre os, at vi læser data korrekt, siger Thomas Bentsen.

Fredag morgen skal eksperten sammenholde de tekniske data fra lastbilen med data fra lysreguleringen, så man kan se, om lastbilen er kørt ud i krydset, da lyset skifter til grønt.

Ikke begrundet mistanke

Derfor bliver den ukrainske chauffør også tidligst løsladt fredag morgen, men der er intet, der tyder på, at han bliver fremstillet i grundlovsforhør for sin rolle i ulykken.

- Vi har ikke begrundet mistanke om, at han skulle have overtrådt færdselsreglerne, men det er det, analysen i morgen også skal fastslå, siger vagtchef Thomas Bentsen.

Fredag morgen vil der også blive udfærdiget et anklageskrift og berammet et retsmøde. Det er almindelig praksis, siger vagtchefen, så den ukrainske chauffør ved, hvorfor han har været tilbageholdt og kender datoen for retsmødet, siger Thomas Bentsen.

Viser yderligere undersøgelser, at chaufføren har overholdt færdselsloven og er kørt ud for grønt lys, mens den 18-årige pige har kørt over for rødt lys, kan han få en bøde for manglende agtpågivenhed. Viser det sig derimod, at han er kørt ud for rødt lys og dermed har gjort sig skyldig i uagtsomt manddrab kan det straffes med en bøde eller fængsel. Der er juridisk praksis for begge dele, når der er tale om uagtsomt manddrab.

Fyns Politi har efterlyst vidner, der har overværet den fatale episode torsdag formiddag, men indtil videre uden held. Eventuelle vidner kan kontakte Fyns Politi på telefon 114.

Chauffør tilbringer natten hos politiet: Ekspert skal se på tekniske data

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce