Cepos-jurist får frihedspris af Venstre


Cepos-jurist får frihedspris af Venstre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstres Frihedspris 2013 går til debattør og chefjurist i den liberale tænketank Cepos, Jacob Mchangama.

Venstre har på partiets landsmøde i Odense uddelt den årlige frihedspris til Jakob Mchangama.

Mchangama er kendt som en aktiv samfundsdebattør og chefjurist i den borgerlig-liberale tænketank Cepos, hvor han især har fokus på borgenes frihedsrettigheder.

Prisen blev overrakt af regionsrådsformand i Region Syddanmark, Carl Holst, som roser Jakob Mchangama for at være "en ægte åndsliberal".

- Han har stukket hovedet frem, skrevet bøger og kronikker med skarpe meninger og kontroversielle budskaber. Han tør sige sin mening højt og tydeligt.

- Han kæmper for de klassiske frihedsrettigheder. Han er en ægte åndsliberal. Fanen holdes højt. Ja faktisk så højt, at Venstre ikke altid er enige med chefjuristen for Cepos.

- Jakob har sine kontroversielle meninger, men de er konsekvente, og de sikrer, at diskussionen om liberalisme og frihed ikke bare bliver en økonomisk debat, siger Carl Holst.

Jakob Mchangama meddelte i sommer, at han inden for det næste år vil forlade Cepos og starte sin egen uafhængige tænketank med fokus på menneskerettigheder og frihedsrettigheder.

Han brugte sin takketale ved landsmødet til at komme med en opsang til de 1500 Venstre-folk ved landsmødet om at prioritere frihedsrettighederne højere.

- Det nytter ikke, at vi kun holder friheden i hævd med skåltaler. Det kræver, at vi som borgere reagerer med debat - ikke trusler eller vold - når vi krænkes af ord.

- At vi anerkender, at det enkelte menneskes religion, seksuelle orientering og tøjstil er en privatsag. Og at politikere anerkender, at vi aldrig kan lovgive os til fuldstændig tryghed, sikkerhed eller sundhed, siger Mchangama.

Venstre uddelte første gang frihedsprisen i 1999, hvor den gik til den daværende Greve-borgmester, René Milo.

Siden er prisen gået til blandt andre den somaliske forfatter Ayaan Hirsi Ali, skoleleder Lise Egholm fra Rådmandsgades skole på Nørrebro og Venstres tidligere formand, Uffe Ellemann-Jensen.

Cepos-jurist får frihedspris af Venstre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce