Musical-instruktør og inspirator for masser af børn og unge løb med det fynske ridderkors

Carsten Friis, der blandt andet instruerer H.C. Andersen Festspillene er netop blevet kåret til Årets Fynbo for sit inspirerende arbejde for især børn og unge.

Eller som formanden for dommerkomitéen sagde, da han udløste spændingen lørdag eftermiddag i Fyens Stiftstidendes mediehus:

- Carsten Friis har rørt ved en hel generation af unge fynboer. Blidt, nænsomt og altid med et usædvanligt skarpt blik for gennem fællesskabet at bringe den enkelte videre mod nye højder af robusthed og identitet.

Ordene kom fra Henrik Lehmann Andersen. den tidligere Odense Zoo-direktør og nuværende direktør for Nordea Fonden, da han overrakte et til anledningen specielfremstillet glasfad af kunstneren Bente Sonne til en stolt Carsten Friis.

- Jeg er pavestolt, siger vinderen.

Carsten Friis har gennem de seneste femogtyve år iscenesat over 160 musicals på både amatør- og professionelle scener. Han er især kendt og respekteret for sin rolle som instruktør på H.C. Andersen Festspillene i den fynske landsby om sommeren og på Magasinet om vinteren. De seneste i rækken har været Pippi og Fyrtøjet.

Det er 40. gang, Fyens Stiftstidende kårer Årets Fynbo, og det er avisens læsere, der indstiller kandidater til prisen, som nogle har kaldt "det fynske ridderkors".

  • Byrne_Tommy_(2015)_004

    Af:

    Tommy er journalist på samfundsredaktionen og arbejder med stofområder som politik, sundhed og uddannelse. Han har tidligere arbejdet på erhvervsredaktionen og har også vikarieret som politisk reporter på Christiansborg. Tommy er gift (for anden gang), har to børn og bor mest i Odense men også på Langeland, hvor de har et fritidshus i Lohals.

Mere om emnet

Se alle
Årets fynske sportsnavn: Lasse Norman er sjette kandidat

Årets fynske sportsnavn: Lasse Norman er sjette kandidat

Årets fynske sportsnavn: Julie Thrane femte kandidat

Årets fynske sportsnavn: Julie Thrane femte kandidat

Årets fynske sportsnavn: Thomas Larsen er fjerde kandidat

Årets fynske sportsnavn: Thomas Larsen er fjerde kandidat