Tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V) undrer sig over, at Advokatnævnet har frifundet de to Kromann Reumert-advokater, som han i maj 2016 anklagede for at tilsidesætte god advokatskik.

Sagen mod de to Kromann Reumert-advokater, der i 2015 medvirkede til en politianmeldelse af den tidligere regionsrådsformand Carl Holst, nåede ingen vegne.

Det fremgår af Advokatnævnets afgørelse, der efter knap et års sagsbehandling har afvist alle de 10 anklagepunkter, som Carl Holst og hans advokat i maj 2016 rettede mod de to advokater.

De 10 anklagepunkter hæftede sig ellers ved, at advokaterne havde tilsidesat god advokatskik, blandt andet ved i ikke tilstrækkelig grad at inddrage Carl Holst i undersøgelsen. Den slags er man nemlig forpligtet til i en såkaldt uvildig undersøgelse - men det, Region Syddanmark selv - og nu altså med opbakning fra Advokatnævnet - mener at have ført, er en såkaldt intern undersøgelse.

I kølvandet på Advokatnævnets afgørelse fastholder Carl Holst sin undren over, at det er en intern undersøgelse, regionen mener at have foretaget. Mere har han dog ikke at tilføje og henviser til sin advokat for yderligere kommentarer.

Carl Holsts advokat, Karoly Laszlo Nemeth, tilføjer:

- Advokatnævnet siger til deres forsvar, at det slet ikke er en objektiv, uvildig undersøgelse, der er blevet foretaget. De siger derimod, at undersøgelsen er foretaget internt i regionen. Men hvem betaler 1,3 millioner for en intern undersøgelse, spørger advokaten, hvortil han selv mener at have svaret.

- Alle er gået ud fra, at det var en uvildig undersøgelse, indtil det gik galt. Så den afgørelse, vi står tilbage med, er fuldstændig bizar. Undersøgelsen er en stor omgang narreværk til 1,3 millioner, siger Karoly Laszlo Nemeth.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Carl Holst-sag: Advokatnævn frikender advokater

Carl Holst-sag: Advokatnævn frikender advokater

3
Lose: Vi gav Carl Holst en fair behandling

Lose: Vi gav Carl Holst en fair behandling

Her er Carl Holsts kritikpunkter

Her er Carl Holsts kritikpunkter