Tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V) mener, at det er selvmodsigende, når Poul Erik Svendsen (S) forklarer, at næstformanden for Region Syddanmark tog kontakt til advokaterne fra Kromann Reumert for at få dem til at undersøge andet og andre end det nuværende folketingsmedlem.

Poul-Erik Svendsen lod sig ikke interviewe til undersøgelsen af anklagerne mod tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V) for at tilsværte sin tidligere politiske modstander, men modsat for at få advokatfirmaet Kromann Reumert til at undersøge andet end Carl Holst.

Sådan har forklaringen lydt fra Poul-Erik Svendsen, hvis forklaring er blevet bekræftet af Kromann Reumert, der peger på, at politikeren mødte op med et ønske om, at advokatfirmaet skulle interessere sig mere direkte for en betændt konflikt mellem topdirektørerne i regionen.

Carl Holst mener dog af flere årsager, at den forklaring ikke giver mening. For det første endte rapporten netop med at medtage passager om konflikten mellem de to direktører Mikkel Hemmingsen og Jens Elkjær. For det andet forstår han ikke behovet for at understrege, at rapporten skulle beskæftige sig med andet end ham.

- Regionen og Poul-Erik Svendsen må jo bestemme sig for, hvad den undersøgelse gik ud på. De har hele tiden sagt, at undersøgelsen netop ikke handlede om mig personligt. Men nu siger Poul-Erik Svendsen så, at han havde et behov for at sørge for, at undersøgelsen ikke kun skulle handle om mig. Det er jo selvmodsigende, siger Carl Holst, der stadig undrer sig over, hvorfor regionen ikke sørgede for at bestille en såkaldt uvildig undersøgelse fra Kromann Reumert, så advokatfirmaet havde friere hænder til at undersøge sagen og samtidigt ville have haft en forpligtigelse til at høre Carl Holst om anklagerne.

- Jeg synes, at det her understreger, hvor vigtigt det er, at sådan nogle undersøgelser her er uvildige, så opdragsgivere – i det her tilfælde regionen og deriblandt Poul-Erik Svendsen – ikke kan bestemme eller forsøge at påvirke, hvad undersøgelsen skal handle om, siger han.

Fælles ansvar for direktørkrig

Carl Holst reagerer nu desuden på Poul-Erik Svendsen udsagn om, at Holst som regionsrådsformand og dermed administrativ chef havde ansvaret for håndteringen af konflikten mellem direktørerne.

Han peger på, at Poul-Erik Svendsen var med til talrige møder i forbindelse med direktørkrigen i topdirektionen og derfor var fulgt ud orienteret om, hvad der foregik og var inddraget i beslutningerne om, hvordan konflikten skulle håndteres:

- Poul-Erik Svendsen har meget travlt med at sige, at han ikke havde noget at gøre med konflikten mellem direktørerne, og at det var mig, der håndterede den forkert. Det er ikke sandt. Han var med til talrige møder om konflikten og var med til at beslutte, hvordan den skulle håndteres.

Endeligt peger Carl Holst på, at Poul-Erik Svendsen har været tættere på det daglige arbejde i Regionshuset, end han giver udtryk for.

- I hele regionens levetid har han været første næstformand og var faktisk fungerende formand i den periode, hvor begivenhederne omkring fakturaen fandt sted, siger Carl Holst med henvisning til sagen, der satte advokaterne fra Kromann Reumert i gang og som handlende om, at Holsts sekretær fik ændret teksterne på en række fakturaer til nogle taler, så det blev mere uklart, hvad pengene var blevet brugt til.

Svendsen: Formanden har magten

Poul-Erik Svendsen bekræfter, at han var med til møder om konflikten mellem direktørerne, men afviser, at han kunne have gjort mere, Ifølge ham foreslog han, at man enten skulle fyre tidligere sundhedsdirektør Jens Elkjær, tidligere regionsdirektør Mikkel Hemmingsen eller dem begge.

- Det er regionsformanden, der er leder af administrationen og ham alene, der har kompetencen til at handle. Han involverede så mig og jeg kom med det råd, at han skulle afskedige én af dem eller dem begge to. Men han valgte ikke at følge rådet, siger Poul-Erik Svendsen.

Ifølge Carl Holst er den udlægning taget ud af kontekst.

- Han sagde, at vi skulle fyre én eller begge, hvis vi ikke kunne finde en løsning. Men vi fandt jo en løsning på konflikten, som Poul-Erik Svendsen var med til at støtte. Først halvandet år efter valgte Mikkel Hemmingsen så at stoppe, siger Carl Holst.

  • Nyeng_Jonas_Ancher_(2015)_008

    Af:

    Når jeg er på arbejde, skriver jeg både langt og kort om menneskers meninger og liv og om magtmisbrug og udfordringerne i det samfund, vi alle er en del af. Når jeg ikke er på arbejde, lever jeg mit liv i Strib på Vestfyn med min kone og vores to børn. Hvis du har en historie, er du velkommen til at kontakte mig pr. mail eller telefon.

Mere om emnet

Se alle
2
Holst-undersøgelse under beskydning igen: Næstformand ville sætte fokus på direktørkrig

Holst-undersøgelse under beskydning igen: Næstformand ville sætte fokus på direktørkrig

12
Omdiskuteret advokat-rapport: Politisk modstander interviewet om Carl Holst

Omdiskuteret advokat-rapport: Politisk modstander interviewet om Carl Holst

1
Advokatfirma bag Holst-undersøgelse: Vi brugte ikke interviewet med næstformanden

Advokatfirma bag Holst-undersøgelse: Vi brugte ikke interviewet med næstformanden