Carina Christensen var "helt død i øjnene"

Carina Christensen var regeringens eneste fynske minister indtil rokaden tirsdag. Men hun bliver ikke voldsomt savnet i kulturlivet, skal man tro de kommentarer, som DR Nyheder har fået til hendes farvel fra Kulturministeriet.
Foto: Peter Leth-Larsen

Carina Christensen var "helt død i øjnene"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturlivet lægger ikke fingre imellem i karakteristikken af Carina Christensen, som tirsdag blev fyret som kulturminister.

Regeringsrokade: Tirsdag måtte Carina Christensen til afskedsaudiens på Amalienborg. Hun var ikke længere kulturminister, og hun indgik ikke i Lars Løkke Rasmussens nye regering.

Og som om det ikke var nok, så var det ikke just roser, der flød til den afgående minister. I en kommentar til Fyens.dk i går var de politiske kommentatorer Troels Mylenberg og Niels Krause-Kjær enige om, at den fynske minister fra Middelfart ikke havde vist nok gennemslagskraft, ikke havde sat en dagsorden og måske heller ikke havde forudsætningerne til at beklæde posten som kulturminister.

Tonen var dog langt skarpere fra centrale personer i den danske kulturverden.

- Hun er sikkert en dygtig administrator, men hun har fuldstændig manglet en profil. Det ville næsten være nemmere med Pia Kjærsgaard, for så havde vi nok været uenige, men det havde været en mere ligeværdig meningsudveksling, lyder karakteristikken fra Dansk Forfatterforenings formand, Lotte Garbers, ifølge DR Nyheder.

Og skal man tro Jesper Nordal, som er formand for spillestedernes brancheorganisation, Spillesteder.dk, kan udskiftningen af kulturministeren kun vise sig at være til det bedre:

- Med Carina har det været umådeligt ringe. Det kunne faktisk ikke blive meget værre. Hun har ikke været til at komme i dialog med, og jeg har oplevet, hun slet ikke har intereseret sig for omårdet. Hun sad og var helt død i øjnene som en embedsmand, siger Jesper Nordal til DR Nyheder.

- Jeg havde aldrig drømt om, at vi skulle savne Brian Mikkelsen, men det har vi gjort, for han havde i det mindste hul i gennem til regeringstoppen, og det er meget vigtigt, når midlerne skal fordeles, siger Jesper Nordal.

Peter Duelund, som er lektor ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab på Københavns Universitet, siger til DR Nyheder, at det ikke vil være fair at give Carina Christensen karakter for hendes tid som kulturminister:

- Man kan ikke give hende karakterer, for hun er slet ikke begyndt i skole endnu. Hun er kun på forberedelseskursus, siger Peter Duelund.

Carina Christensen var "helt død i øjnene"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce