Faaborg Camping har lavet folde, så ryttere kan tage hesten med på rideferie i Svanninge Bakker.

Rid en tur gennem nogle af Danmarks smukkeste herregårdslandskaber eller skovene i De Sydfynske Alper, og overnat på campingpladsen med hesten i egen fold.

Faaborg Camping inviterer ridefolket indenfor, og med 75 kilometer ridestier lige uden for pladsen, kan ryttere og hesteejere nu tage deres hobby med på ferie. For lige uden for pladsen løber et stisystem, og her er der etableret ikke mindre end 75 kilometer ridesti i den storslåede sydfynske natur.

Som indehavere af Faaborg Camping har Lone og Torben Kjærulff købt 2,5 hektar jord til pladsen. Det har fordoblet pladsens areal og givet 50 ekstra pladser, så der nu kan ligge 125 enheder. Samtidig er der er etableret tre separate hestefolde, og i weekenden lægger den første gruppe vejen forbi.

- Her har vi et hold med 10 til 12 heste, som har lejet sig ind i vores hytter - og foreløbig har vi reserveret plads til fem større klubber, som har planlagt arrangementer hen over sommeren, siger Torben Kjærulff.

Grupperne varierer i størrelse fra syv til otte heste, men det største hold har 24 heste med, fortæller han.

Men eneryttere er også velkomne, og vil rytteren gerne være/overnatte tæt på hesten, er der også mulighed for det.

For der er plads til både campingvogn og telt helt op ad folden.

- Jeg har selv haft hest i tidernes morgen, og faktisk har jeg også arbejdet som rideinstruktør. Så heste har altid haft min interesse. Og allerede da jeg gik og bankede pæle i for at sætte folden op, var det næsten som at få hest igen, siger lejrchefen.

Det koster 50 kroner pr. overnatning for en hest, og det er inklusive vand og plads til en trailer.

- Der er krav om, at foldene skal være fysisk adskilte. Så der er 2,5 meter imellem, og det betyder, at vi kan have tre forskellige hold på samme tid, siger Torben Kjærulff, der sammen med sin hustru har drevet pladsen gennem 11 år.

  • Bach-Laursen_Thomas_(2015)_014

    Af:

    Journalist, HD(A). Er skrivende på erhvervsredaktionen. Uddannet fra SDU i 2005 med praktik på Dagbladet Børsen. Har tidligere været på lokalredaktionen i Kerteminde, hvor også tovholderfunktionen på Kerteminde Ugeavis blev udfyldt over flere omgange. Senest da avisen blev relanceret i 2011. Siden blev der lavet nyheder til Fyens.dk og trukket i snorene bag tillægget Man:d, der i dag går under navnet Gear. Tjente de første lommepenge på en afløsertjans som avisbud. Gæt selv hvilket blad.

Mere om emnet

Se alle
1
Lejrchef: - Ridestien er en gave til vores område

Lejrchef: - Ridestien er en gave til vores område