Byråd får færre medlemmer


Byråd får færre medlemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange byråd skærer antallet af medlemmer ned. Landsbyerne frygter, at det er nærdemokratiets død, og en valgforsker forudser at de små partier får det svært.

Der bliver færre byrådspolitikere efter kommunalvalget næste år. Mindst fem byråd har allerede skåret ned på antallet af politikere, og yderligere seks har beslutningen på vej. Det viser en rundringning til udvalgte kommuner, som Ritzau har foretaget.

Det sker blandt andet for at spare penge, og gøre byrådene mere effektive. Men mindre byråd går ud over demokratiet og rammer udkantsområderne, siger både en valgforsker og foreningen Landsbyerne i Danmark.

- Konkurrencen bliver hårdere, og yderområdernes politikere kan blive klemt ved næste valg, fordi de bliver valgt sidst. De kendte politikere og de store partier skal nok komme ind, men det koster flere stemmer at blive valgt ind, og derfor får lokallisterne og de små partier det svært, vurderer Kasper Møller Hansen, der er valgforsker ved Københavns Universitet.

Formanden for Landsbyerne i Danmark, Carsten Abild, frygter, at nærdemokratiet med tiden helt vil dø ud, hvis udviklingen fortsætter.

Byråd får færre medlemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce