Anker Boye bliver formentlig en af de sidste bykonger, mens svingdørsborgmestre vil vinde frem, forudser kommunalforsker

Højst usædvanligt meddelte to fynske borgmestre deres afgang i sidste uge. Bykongen Anker Boye (S), der har viet en stor del af sit liv til at stå i spidsen for Odense, og svingdørsborgmesteren Christian Thygesen (V).

Uden politisk erfaring indtog han borgmesterkontoret i Faaborg-Midtfyn ved valget for to år siden, og nu bebuder han allerede sin afgang ved næste års valg.

Kommunalforsker Ulrik Kjær kan ikke komme i tanke om andre eksempler på så hurtig selvvalgte gæstevisit i spidsen for en kommune.

- Men jeg tror, at vi kommer til at se flere borgmestre, der hurtigt forlader posten for at være sikre på, at de stadig kan skabe sig en erhvervskarriere, siger Ulrik Kjær.

Han henviser til, at der er meget få kommuner, hvor et bestemt parti valg efter valg kan regne med at skaffe flertal. Derfor er jobsikkerheden for borgmestre mere usikker.

- Vi kommer til at se meget få bykonger som Anker Boye, forudser han.

  • Bakkær_Birgit_(2015)_002

    Af:

    Politisk journalist samfundsredaktionen. Udover politik allround har jeg særligt fokus på de fynske kommuner, trafikpolitik og kirkeforhold og har stået bag kampagner som "Fyn under forvandling", "Velfærd-hvad vil du ofre?", den fynske kirkegang, demokratikampagnen "Fyn for folket", "Ved vejkanten" og kampagne om broafgiften på Storebælt. Baggrund: Jeg har været lokalredaktør på Fyns Amts Avis i Ringe, siden lokalredaktør Midtfyns-redaktionen Fyens Stiftstidende og siden 2010 samfundsredaktionen Fyens Stiftstidende.

Mere om emnet

Se alle
2
På tide med fornyelse

På tide med fornyelse