Beskæftigelsen kravler langsomt opad i byggebranchen

Byggebrancen er ved at komme til kræfter, selv om det går langsomt. Ifølge Danmarks Statistik steg byggebeskæftigelsen med beskedne 400 personer fra andet til tredje kvartal 2013. Korrigeret for sæsonudsving, var der i 3. kvartal 143.900 beskæftigede i bygge- og anlægsbranchen.

Det er positivt mener Bo Sandberg, der er cheføkonom i Dansk Byggeri:

- Vi forventer en stille og rolig fremgang i bygge- og anlægsbeskæftigelsen henover de kommende år, siger han men advarer om at træerne ikke er ved at vokse op i himlen:

- Niveauet for byggebeskæftigelsen ligger fortsat markant under 2005-niveauet. På den baggrund er det helt ude af proportioner, når der allerede nu høres tale om en snarlig risiko for overophedning, siger Bo Sandberg.

Dansk Byggeri peger fortsat på den positive effekt af BoligJob-ordningen, der blev genindført i år og dermed er med til at spænde et sikkerhedsnet ud under byggeaktiviteten - samtidig med at ordningen bidrager til at gøre noget af det sorte arbejde hvidt.

  • Byrne_Tommy_(2015)_004

    Af:

    Tommy er journalist på samfundsredaktionen og arbejder med stofområder som politik, sundhed og uddannelse. Han har tidligere arbejdet på erhvervsredaktionen og har også vikarieret som politisk reporter på Christiansborg. Tommy er gift (for anden gang), har to børn og bor mest i Odense men også på Langeland, hvor de har et fritidshus i Lohals.