Butikker sælger mere bæredygtig fisk


Butikker sælger mere bæredygtig fisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Supermarkederne er blevet bedre til at fravælge truede fiskearter i kølediskene. Der er en generel tendens til større social ansvarlighed, siger Dansk Erhverv.

Supermarkederne bliver bedre til at sørge for, at de fisk, som de sælger, ikke er truede arter eller fanget på en måde, der skader miljøet. Det konstaterer Greenpeace i en statusrapport for supermarkedskæder i hele Norden.

Og supermarkedernes organisation, Dansk Erhverv, bekræfter, at supermarkederne er i hastig fremgang med at opføre sig ansvarligt i deres udvalg på varehylder og kølediske. Tendensen gælder også økologi, klima og social ansvarlighed over for producenter i ulande, det såkaldte fair trade, fortæller chefkonsulent Mette Feifer.

De svenske supermarkeder er længst fremme med bæredygtige fisk. Men også de danske har gjort store fremskridt med at luge den truede ål eller rødspætter, som er fanget i ødelæggende bundtrawl ud i kølediskene. Det halter dog stadig med at fjerne dåser med udryddelsestruede tun fra hylderne.

Bare for halvandet år siden tegnede Greenpeace i en anden rapport et meget sortere billede. Endnu mangler supermarkederne dog at være mere præcise om, hvad de selv betragter som bæredygtigt fiskeri, mener miljøorganisationen.

- De danske supermarkedskæder har stort set taget det første skridt og er kritiske over for de allermest truede arter. Men næste skridt mangler, siger Greenpeaces marinbiolog, Hanne Lyng Winther i en pressemeddelelse.

I Dansk Erhverv siger chefkonsulent Mette Feifer, at fremgangen er udtryk for, at supermarkederne konkurrerer indbyrdes på at udvise social ansvarlighed.

- Det er i høj grad et konkurrenceparameter, som supermarkederne også reklamerer med for at imødekomme forbrugerne, som i stigende grad godt vil betale mere for at støtte bæredygtighed og ansvarlighed, siger chefkonsulenten.

Butikker sælger mere bæredygtig fisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce