Busser afsted med forsinkelser

Det kræver tålmodighed at tage regioonalbussen.
Foto: Jørgen Hansen

Busser afsted med forsinkelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Op til en halv times ventetid på en bus måtte passagerer på Langeland i går morges affinde sig med.

Derudover herskede der også forsinkelser på flere andre ruter, imens enkelte ture var helt udgået.

Det fortæller planchef Jan Gudmann Hansen fra Fynbus om dagen, hvor de regionale buschauffører genoptog arbejdet efter to ugers strejke.

Alligevel er han fortrøstningsfuld.

- Vores forventninger er, at det er værst de første par dage. Det her bliver helt klart bedre. I løbet af en uge eller to, så er vi nede på et niveau af forsinkelser, som vi har været vant til tidligere, siger han.

- Vi nåede jo kun at køre efter den nye køreplan i en uge, så chaufførerne skal blive fortrolige med de nye ruter og holdepladser.

Helt så optimistisk er Helle Madsen ikke. Hun var chaufførernes talskvinde under strejken.

- Vi har ikke armene helt oppe over hovedet, for det er ikke holdbart, at passagererne skal vente i op til en halv time, siger Helle Madsen.

Den helt nye køreplan træder først i kraft den 4. januar, og indtil da kører busserne så godt, som de nu kan efter den omdiskuterede køreplan.

Helle Madsen regner med, at forsinkelserne begynder omkring klokken otte om morgenen, fordi chaufførerne kun har to minutter til at læsse passagerer af og på bussen, når de holder ind på banegården.

- I løbet af dagen tager forsinkelserne til, for vi vil holde vores pauser uanset om vi er sent på den eller ej. Ellers kører vi helt ned, siger Helle Madsen.

Derfor får passagererne i løbet af de kommende dage stukket en seddel i hånden, når de går ind i bussen. På den står der, at chaufførerne gerne vil sige undskyld for de trængsler, som de hårdt prøvede buspassagerer har været igennem i de sidste to uger.

- Det skylder vi dem, siger Helle Madsen.
Fakta
- UNDSKYLD! Passagererne får i de kommende dage en seddel med en undskyldning stukket i hånden af buschaufførerne.

Busser afsted med forsinkelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce