Busselskaber sløser med sikkerheden


Busselskaber sløser med sikkerheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politirazziaer afslører, at mange skibusser sløser med sikkerheden. Profitten tæller før sikkerhed, antyder politiet. Vognmænd kan ikke kende politiets billede.

Midt i højsæsonen for skirejser sløser en række busfirmaer og deres chauffører med sikkerheden. Politifolk er chokerede over brud på blandt andet reglerne for hviletid, skriver Politiken.

En politimand siger direkte, at nogle selskaber sætter profit før sikkerhed.

I disse uger gennemfører politiet over hele landet razziaer mod de hundreder af busser, der i døgndrift kører skiturister frem og tilbage mellem Danmark og skisportsstederne i både Skandinavien og Sydeuropa.

Razziaerne afslører en lang række lovovertrædelser. For et par uger siden uddelte politiet i København således en bøde på 100.000 kroner til et busselskab for lovovertrædelser på en enkelt bus, der skulle sydpå.

Og i weekenden næsten samtidig med busulykken i Tyskland var der igen bid, skriver Politiken.

Fredag kørte skibusserne af sted til Frankrig, lørdag til Norge og Sverige - og søndag kom de første hjem igen. Københavns Politi var klar ved både afgang og hjemkomst:

28 busser blev tjekket, og der blev noteret i alt 21 forseelser, blandet andet to for overtrædelser af hviletiden.

Skistederne i blandt andet Frankrig ligger så langt væk, at det kan være svært eller umuligt at nå helt frem, hvis man følger hviletidsbestemmelserne, selv om man sætter to chauffører på.

Det betyder, at en ekstra chauffør skal køre enten det første eller det sidste stykke, skriver Politiken.

- Men det koster penge, og det er vores indtryk, at nogle selskaber sætter profitten før sikkerheden, siger souschef i færdselspolitiet i Sydsjælland og på Lolland-Falster, Erik Mather.

I Danske Busvognmænd siger direktør Sten Bundgaard, at det slet ikke står så slemt til, som politifolkene siger. Han erkender dog over for Politiken, at "en overtrædelse er en overtrædelse for meget", og at "ikke alle medlemmer gør, som de burde".

Busselskaber sløser med sikkerheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce