Burkaudvalg satte alle ministerier i sving


Burkaudvalg satte alle ministerier i sving

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skov- og Naturstyrelsen har større problemer med jægere og soldater end burkaklædte kvinder, lød et af indsparkene til regeringens burkaudvalg.

Samtlige ministerier og en lang række styrelser under ministerierne blev indblandet, da regeringens såkaldte burkaudvalg sidste efterår blev nedsat for at gøde jorden for burkainitiativer.

Udvalget blev nedsat efter De Konservatives forslag om et - skulle det vise sig - grundlovsstridigt burkaforbud. Sagen var så højt prioriteret, at udvalget bestod af departementscheferne fra fire ministerier.

Det viser udvalgets omfattende korrespondance med andre myndigheder, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Ministerierne og styrelserne har dog kun peget på ganske få tilfælde, hvor burkaer eller niqab'er allerede har givet problemer. Eksempelvis ved i forvejen offentligt kendte tilfælde med burkaklædte buspassagerer og dagplejemødre.

Til gengæld meldte Skov- og Naturstyrelsen tilbage til Burkaudvalget, at man har haft problemer med at identificere syndere i naturen. Det har dog ikke skyldtes, at miljøsynderne har båret burka, men derimod jæger- eller og soldatertøj.

Andre styrelser og ministerier peger i stedet på mulige burkaproblemstillinger. Eksempelvis Kulturministeriet, der anfører, at en burka sandsynligvis vil gøre det svært at være skuespiller, og Økonomi- og Erhvervsministeriet, der påpeger, at billed-id er et krav for eksempelvis festfyrværkere.

Burkaudvalget fik bevilget en halv million kroner til arbejdet, der blandt andet skulle gå til en burkaundersøgelse fra Københavns Universitet og studieture til Holland, London og Paris.

Hele beløbet er dog ikke blevet brugt, da turen til London blev droppet og udgifterne til trykning af burkaundersøgelsen blev mindre end forventet.

Burkaudvalg satte alle ministerier i sving

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce