Venstre går fortsat tilbage og står nu til at tage 17,1 procent af stemmerne. Det er den laveste tilslutning siden 1990. Politisk redaktør Elisabet Svane mener, at Eva Kjer Hansens nylige afgang er en del af forklaringen.

Det er 25 år siden, at Venstre har haft samme lave niveau i meningsmålingerne, som de har i dag. 17,1 procent af stemmerne går til Venstre.

Det viser det kvalitetsvægtede gennemsnit af februars valgmålinger, som valgforsker Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.

Ifølge Fyens Stiftstidendes politiske redaktør Elisabet Svane, er det ikke ualmindeligt, at et regeringsparti som Venstre oplever tilbagegang.

- Der har været en general tilbagegang for partiet. Og så har der været gyllegate med Eva Kjer Hansens afgang, som er med til at påvirke målingerne. Det har været en skidt måned for Venstre, konstaterer Elisabet Svane.

Siden januar er Venstre gået tre mandater tilbage, og ifølge Elisabet Svane skal statsministeren være glad for, han ikke udskrev valg under magtkampen mellem ham og Søren Pape (K).

- Venstre havde også dårlige målinger inden, og hvis Venstre tabte ville Lars Løkkes dage som partiformand nok også være talte. Det var en risikofyldt færd, han var ude på, da han truede med valg, siger hun.

Turbulent tid for Venstre

Det er ikke kun den tidligere miljø- og fødevareministers afgang, der har medvirket til de lave meningsmålinger.

- Det har været en meget, meget turbulent tid for Venstre. Bilagssager, GGGI-sagen og nu Gyllegaten. Løkke har en fyldt tallerken og mange arbejdsopgaver venter forude. Der er et stort reparationsarbejde i blå blok, og samtidig har de fortsat en mængde problemer at slås med. For eksempel flygtningestrømmen og de udfordringer, det giver, siger Elisabet Svane.

Mens Venstre og Socialdemokraterne går tilbage, fortsætter de Radikale deres stigning. Derudover ses der fremgang hos de Konservative.

- Det hænger på samme sag som Venstre, og fremgang skulle de også gerne have. Konservative stod fast på det, de sagde. Men det er for tidligt at sige, om fremgangen vil være vedvarende, eller om det er en enlig svale, siger hun.