Brudekjole med dronning Ingrids kniplinger

Fredensborg gæster på vejFOTO: HANS ØSTERGAARD

Brudekjole med dronning Ingrids kniplinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kronprinsesse Mary havde til sin brudekjole valgt en hvid duchesse, der skinner som perlemor.

Brudekjolen er syet af lange paneler, som åbner sig 10 cm fra livet syet på en sådan måde, at man mellem panelerne kan se kniplingerne, som er omkring 100 år gamle og ligesom sløret stammer fra nonnerne i Connaught i Irland.

Ærmerne kalder designeren Uffe Frank for Kala-ærmer, fordi de folder sig om armen som blomsten Kala.

Irske kniplinger

Brudesløret af irske kniplinger var sammen med to kniplingsborder, et lommetørklæde og en vifte, der var en gave til dronning Ingrids mor, kronprinsesse Margaret af Sverige, som brugte sløret og kniplingerne ved sit bryllup i St. Georges Chapel i Windsor i 1905.

Siden bar dronning Ingrid sløret ved sit bryllup med kronprins Frederik i 1935. Ud over dronning Margrethe, hendes to søstre, eksdronning Anne-Marie og prinsesse Benedikte, bar også prinsesserne Alexandra zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg og Alexia af Grækenland kniplinge-sløret Der er brugt otte meter af den omkring 100 år gamle kniplinge-blonde på kjolen, og til selve kjolen er der brugt 24 meter af den skinnende duchesse. Kjolen er underslået med silkeorganza.

Til det seks meter lange slæb er der brugt knap 24 meter duchesse, fordi slæbet er syet af dobbelt stof. For at holde skørtet ud bagpå er der brugt 31 meter tyl.

Sløret blev holdt fast på kronprinsessens hoved af et diadem, som er en gave fra hendes svigerforældre, dronning Margrethe og prins Henrik.

De smykker, som kronprinsessen bar, er fremstillet specielt til brylluppet. Det er øreringe i hvidguld med brillanter og South Sea perler, der er håndlavet af smykkekunstneren Marianne Dulong.

Brudekjole med dronning Ingrids kniplinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce