Broes advokat revser Justitministeriet

Camilla broe -- overvejer nu erstatningssag mod den danske stat
Foto: Krestine Havemann/POLFOTO

Broes advokat revser Justitministeriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen kritiserer de danske myndigheder for at have udleveret en dansker til USA i en sag, som nu er erklæret for forældet.

Den amerikanske narkosag mod danske Camilla Broe er erklæret forældet - og det burde både Justitsministeriet og Østre Landsret have forudset, før hun blev udleveret til USA.

Det mener hendes danske forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen, efter at en dommer i Miami i en 40 sider lang rapport har afvist anklagepunkterne om narkosmugling fra 1997-1998 mod Broe.

- De amerikanske forældelsesregler er ret simple. Hvis der er gået mere end fem år, er sagen forældet. Men det har Justitsministeriet ikke undersøgt eller forholdt sig til, og det er dybt kritisabelt, siger han.

Han retter en hård kritik mod begge instanser for at have udsat Camilla Broe for to et halvt års mareridt.

- Det har medført, at der snart er gået to et halvt år af Camillas liv med at ryge ind og ud af arrester til stor belastning for hende. Det er meget uheldigt, og det vil få betydning for en eventuel erstatningssag, siger han.

Michael Juul Eriksen varsler dermed, at de danske myndigheder kan forvente at få en erstatningssag på halsen.

- Der må sidde nogle i Justitsministeriet og Østre Landsret med røde ører, fordi vi hele tiden har sagt, at sagen var forældet. I byretten kunne de godt se det, mens landsretten blot forholder sig til en kryptisk erklæring fra den amerikanske anklager, siger han.

Camilla Broe blev i september sidste år udleveret til USA efter at sagen havde været igennem byretten og Østre Landsret, mens Procesbevillingsnævnet afviste, at sagen kunne komme for Højesteret.

Den 42 årige danske kvinde er enlig mor til en 10-årig datter, der nu er anbragt i pleje.

Broes advokat revser Justitministeriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce