Brixtofte fik revisor fyret


Brixtofte fik revisor fyret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Jeg har fået refereret, at han ikke kunne lide mig.

Med de få ord forklarede revisor Ejno Klausen fra Kommunernes Revision, hvorfor Peter Brixtofte den 6. december 2001 ringede Ejno Klausens chef op og bad om at få ham fjernet fra revisionen af Farum Kommune.

Ejno Klausen havde i dagene op til episoden været på revision i kommunen og havde konstateret, at kommunen havde et problem med kassekreditreglen. Hvis den overskrides, skal Indenrigsministeriet underrettes, og kommunen risikerer at blive sat under administration.

Ejno Klausen nævnte problemet med kassekreditreglen over for økonomichef Carsten Lehrmann, som omtaler det i et brev til Brixtofte.

Degraderet

I retten har Carsten Lehrmann tidligere forklaret, at han selv få dage efter brevet blev degraderet af Brixtofte, og at revisoren umiddelbart efter blev fjernet.

Men i retten i går beskrev den pågældende revisor, Ejno Klausen, selv, hvordan han blev sat af Farum Kommune. Hans overordnede, chefrevisor Per Gantriis, var blevet ringet op fra Farum Kommune og fik Peter Brixtofte i røret. Ifølge Ejno Klausen, som overhørte telefonsamtalen, svarede Gantriis: Så er det effektueret fra i morgen.

- Og så sagde han til mig, at jeg ikke skulle komme mere. Jeg ved ikke, hvorfor Brixtofte bad om at få mig fjernet fra opgaven, men jeg har fået refereret, at han ikke kunne lide mig, forklare Ejno Klausen.

Men hvad det var, som Peter Brixtofte ikke brød sig om, havde han ingen idé om, fordi han kun havde hilst på ham, da han tiltrådte og begyndte at revidere.

Peter Brixtoftes egen forklaring står nu endnu mere hul. Han har i retten forklaret, at hans forhold til Ejno Klausen altid havde været fremragende, og at det kom som en stor overraskelse for ham at høre, at Ejno Klausen var blevet fjernet.

Også Brixtoftes tidligere forklaring om, at politikerne i byrådet godt var klar over, at det var et allerede optaget lån, som blev godkendt på mødet den 15. januar 2002, blev modsagt i retten.

Lånet på 200 millioner kroner er ifølge anklagen optaget ulovligt i udgangen af december 2001 uden byrådets godkendelse. I referatet fra byrådsmødet står der, at byrådet godkendte "optagelsen" - i bestemt form - af lånet.

Men der blev rettet i referatet. Egentlig godkendte byrådet "optagelse" af lånet. Referatet blev dog rettet med et enkelt bogstav fra "optagelse" til "optagelsen" efter mødet, forklarede Steen Gensmann, der i januar 2001 var nytiltrådt byrådssekretær.

- Da jeg afleverede referatet til godkendelse, fik jeg at vide, at alle bortset fra mig vidste, at det lån allerede var optaget, og derfor skulle jeg rette det.
Farumsagen
Anklagen omfatter blandt andet misbrug af repræsentationskonti, kanalisering af skattekroner til Farum Boldklub og optagelse af lån for 450 millioner kroner uden om byrådet. Samtidig er Brixtofte anklaget for at have skjult kommunens reelle økonomiske situation.

Sagen ventes først afsluttet i 2006.

Brixtofte fik revisor fyret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce