Britta Nielsens sag kommer på tværs af sag om kidnapning af mand

Forsvarsadvokat for Britta Nielsen Nima Nabipour ved Københavns byret fredag, hvor den svindelmistænkte Britta Nielsen forventes at lande i Danmark. Foto: Ritzau Scanpix/Philip Davali

Britta Nielsens sag kommer på tværs af sag om kidnapning af mand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I januar blev en 36-årig mand tvunget ind i en bil i Give og kørt til Sjælland. Sagen mod hans kidnappere startede ved retten i juni, men nu er Britta Nielsen kommet i vejen.

Britta Nielsen, den 64-årige sigtede i svindelsagen om de forsvundne 111 millioner kroner, har skabt store overskrifter, siden det blev opdaget, at hun måske har snydt penge ud af Socialstyrelsen i årevis.

Og nu har hun helt uforvarende også været med til at påvirke en sag om en frihedsberøvelse, der udspillede sig i januar i Give.

Dengang blev en 36-årig mand med polsk baggrund tvunget ind i en bil ved sin kærestes hjem på Niels Kjeldsensvej af tre mænd og kørt til Slagelse, hvor han blev tilbageholdt mod sin vilje, indtil han dagen efter blev kørt til en grillbar i Skælskør, hvor politiet fandt ham.

Der er fire tiltalte i sagen om frihedsberøvelsen, og de har alle nægtet, at der var tale om en kidnapning. Den hovedtiltalte har derimod forklaret, at den 36-årige polak er som en bror for ham, og at han derfor sørgede for, at han blev hentet i Give, fordi han var bekymret for vennens helbred.

Travl forsvarer

Retssagen stod på flere dage i juni og august, men den er aldrig blevet afsluttet, fordi den hovedtiltalte meldte sig syg i august.

Sagen skulle have været genoptaget ved Retten i Kolding torsdag, men nu er den blevet udsat igen. Det skyldes blandt andet, at den hovedtiltaltes forsvarer, Nima Nabipour, også er forsvarer for Britta Nielsen.

Som bekendt blev det torsdag ved en domstol i Sydafrika besluttet, at hun måtte rejse til Danmark, hvis hun overgav sig til myndighederne, og fredag lander hun på dansk grund og skal herefter fremstilles for en dommer.

Derfor har hendes danske forsvarer formentlig haft nok at se til. Han var da heller ikke til at få fat i, da Vejle Amts Folkeblad forsøgte at ringe ham op fredag formiddag.

Udsættelsen af sagen fra Give, hvor fire forsvarere, en anklager og domstolen skal koordinere kalendere for at finde datoer, hvor alle er ledige, betyder, at sagen først genoptages igen 2. april 2019.

Det frustrerer anklager Mika Nissen fra Sydøstjyllands Politi.

- Det er jo mest træls for den forurettede og de tiltalte, som ikke på noget tidspunkt har bedt om at få sagen udsat, og som bare gerne vil have en afslutning. Men der er ikke noget at gøre ved det, konstaterer anklageren.

Britta Nielsens sag kommer på tværs af sag om kidnapning af mand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce