Brian M. afviser kritik af bandepakke


Brian M. afviser kritik af bandepakke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods kritik fra både politi, statsadvokaterne og domstole fastholder justitsministeren, at det varslede lovindgreb mod bandekriminalitet vil virke.

Justitsminister Brian Mikkelsen (K) afviser kritiske røster i politi og anklagemyndighed der hævder, at regeringens bandepakke er signalpolitik og reelt kun vil kunne bruges i et fåtal af retssager.

Problemet er ifølge flere statsadvokater, at det vil være meget vanskeligt at bevise, at en forbrydelse er en del af en igangværende bandekonflikt og derfor skal udløse dobbelt straf til bandemedlemmet. Men det afviser justitsministeren.

- Det vil kunne bevises, ellers laver vi jo ikke et lovforslag. Det kan godt være, at anklagerne siger, at det vil være vanskeligt, men de siger jo ikke, at det er umuligt, siger Brian Mikkelsen og fortsætter:

- Hvad de forskellige statsadvokater siger, er jo også, hvad det er. Det vigtigste er, hvad Rigsadvokaten, som den øverste anklagemyndighed siger, og han siger, at det godt kan bruges.

Rigsadvokat Jørgen Steen Sørensen har i forbindelse med bandepakken meldt ud, at "det er meget usikkert, hvilket nærmere praktisk anvendelsesområde bestemmelsen vil få."

Bl.a. har han konkluderet, at dobbelt straf til bandemedlemmer vil være et sjældent syn i retterne.

Den mest sønderlemmende kritik kommer dog fra Københavns Politi, hvor politidirektør Hanne Bech Hansen mener, at bestemmelsen om dobbelt straf til bandemedlemmer "alene har rent politisk signalværdi".

- Jeg laver ikke signalpolitik, men politik der virker. Derfor har vi lavet en ekstraordinær skarp bandepakke, hvoraf det bl.a fremgår, at der skal være dobbelt straf for banderelateret kriminalitet. Og det vil de også blive dømt for, for det står nu i lovgivningen, siger Brian Mikkelsen,

Ud over dobbelt straf til bandekriminelle indeholder lovforslaget også krav om minimumstraf for ulovlig våbenbesiddelse, forbudszoner, hvor unge kriminelle ikke må være samt tredobbelt straf for at genere redningspersonale og bedre mulighed for aflytning og ransagninger.

Brian M. afviser kritik af bandepakke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce