Bred støtte til vrede betjente


Bred støtte til vrede betjente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politireformen har ikke levet op til politikernes forventninger. Justitsministeren skal forklare sig.

Politikerne og politiets ledelse er nødt til at forholde sig til den kritik, som 15 politibetjente kom frem med i gårsdagens avis.

Det mener Erik Christensen (S), der er medlem af byrådet i Nyborg Kommune. Som tidligere borgmester i Ullerslev var han i 2005 med i arbejdsgruppen under justitsminister Lene Espersen (K), som stod bag planen Fremtidens Politi - den rapport, som har dannet grundlag for politireformen.

- Det er ærgerligt, at vi er kommet i den her situation, for en af hovedtankerne i udvalget var, at der skulle sendes 800 flere betjente ud på gaden, siger Erik Christensen.

Hvis landets kommuner havde været lige så lang tid om at gennemføre strukturreformen, havde det både givet utilfredse borgere og medarbejdere, mener Erik Christensen, der kalder processen for langsommelig.

- Og når så mange betjente nu vælger at gøre opmærksom på problemerne, så bør politiets ledelse tage dem meget alvorligt. Og det bør vi også gøre som politikere. Når man som faggruppe går til pressen, som det er sket her, så har politiet nogle problemer, der skal løses, siger Erik Christensen.

Som at spise en elefant

En anden, der er utilfreds med udfaldet af politireformen, er formanden for Folketingets Retsudvalg, Peter Skaarup (DF).

- Jeg er skuffet over, at der ikke er mere, der er gennemført på nuværende tidspunkt. Den her reform har været som at spise en elefant. Vi anbefalede, at man tog den bid for bid, men man har taget en alt for stor mundfuld, og derfor har vi nu bedt ministeren om at redegøre for, hvordan man kan løse de mange problemer, der er opstået, siger Peter Skaarup.

Han har sat 1. oktober som frist for aflevering af redegørelsen.

Skaarups holdning bakkes op af Socialdemokraternes Karen Hækkerup og Niels Sindal og retsordfører Karina Lorentzen (SF), som også vil indkalde Lene Espersen til et møde om politireformen.

Redegørelse om Bogense

De fynske borgmestre, som vi fik fat på i går, er mere henholdende i deres kritik, og over én kam føler de sig velinformerede gennem deres seks årlige møder med politiets øverste ledelse på Fyn.

Alligevel vil borgmesteren i Nordfyns Kommune, Bent Dyssemark (V), i dag bede politidirektør Poul Løhde om en redegørelse efter weekendens episode i Bogense. Her raserede en flok hærværksmænd den indre by, men trods flere henvendelser fra skrækslagne borgere, dukkede politiet aldrig op.

I Middelfart er byrådmedlem Morten Weiss-Pedersen (K) heller ikke imponeret.

Han er utilfreds med politidirektør Poul Løhdes håndtering af betjentenes kritik, og samtidig vil han bede partifællen Lene Espersen om at forholde sig til kritikken af politireformen.

- Der er jo noget, der tyder på, at de, der til daglig har hænderne på rattet i patruljevognene, har fat i den lange ende rent argumentatorisk, siger Morten Weiss-Pedersen.

Stiftstidende forsøgte flere gange i går at få en kommentar fra justitsminister Lene Espersen, men uden resultat.

Bred støtte til vrede betjente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce