Der kører igen tog til og fra Nyborg Station, efter at et tog søndag eftermiddag brød i brand. Følg slukningsarbejdet, der nu lakker mod enden.Passagerer til og fra Nyborg Station kan igen stige af og på, efter at et tog søndag eftermiddag brød i brand, så der måtte lukkes for togdrift på stationen.

Det oplyser indsatsleder hos Beredskab Fyn Jesper Rossen.

Over middag måtte passagerer på de brændende tog evakueres og sendes videre med andre toge eller busser. Resten af sporene blev også evakueret for passagerer på grund af røgudviklingen fra det brændende tog, så der kun var mulighed for gennemkørende trafik på sporene.

Nu køres der igen fra spor 3 og 4 samt gennemkørende trafik i spor 2, mens toget med den udbrændte vogn fortsat står i spor 1.

Røgudvikling

Ifølge Jesper Rossen opstod branden formentlig bag nogle stålplader omkring et toilet, da toilettet er helt udbrændt.

- Jeg kunne godt se, at den ene ende røg rigtig meget. DSB var i gang med at få passagererne ud. Vi får så dem alle væk, for det er ikke særligt sundt at stå i den røg, fortæller han.

To togførere blev af samme årsag efterfølgende tilset af ambulancefolk for røgforgiftning, men fik grønt lys på stedet.

Inden slukningsarbejdet kunne gå i gang, måtte strømnettet på begge sider af toget kortsluttes, så der ikke var risiko for at få stød i forbindelse med redningsarbejdet.

Varmt tog

Sidst på eftermiddagen søndag er slukningsarbejdet så godt som overstået, men der er fortsat en del "skjulte rum" i toget, som bliver gået efter af brandfolkene for at sikre, at branden er helt slukket.

- Toget er varmt over det hele, konstaterer Jesper Rossen.

På stedet er der også repræsentanter for DSB, der vejleder i slukningsarbejdet og arbejder med en plan for, hvordan det brandhærgede tog fjernes fra stationen. Også Banedanmark er på stedet og har overtaget den omtalte kortslutning af strømnettet.

Politiet skal i de kommende dage arbejde på at finde den præcise årsag til branden.

Mere om emnet

Se alle
Togbrand på Nyborg station: Perronen er lukket

Togbrand på Nyborg station: Perronen er lukket