Bramsen: Hegn og overvågning skal hindre flere dødsulykker


Bramsen: Hegn og overvågning skal hindre flere dødsulykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Transportministeren skal svare på, hvor ofte det sker, at der kastes farlige genstande ud fra motorvejsbroer.

En 33-årig tysk kvindes død på motorvejen ved Langesøvej nær Blommenslyst får nu et politisk efterspil.

Socialdemokraterne vil have transportminister Hans Christian Schmidt (V) til at undersøge, hvor ofte det sker, at der kastes livsfarlige genstande ud fra motorvejsbroer.

- Vi har de senere år flere gange set, at der bliver kastet sten og andre ting ned fra broerne. Det gør bilisterne utrygge, og derfor skal vi have en kortlægning af omfanget, siger Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen.

Ud over at undersøge omfanget vil partiet bruge svaret til at udpege de motorvejsbroer, som eventuelt er særligt udsatte, og derefter skal det besluttes, hvordan de kan gøres mere sikre.

- Viser det sig, at omfanget af ulykker er større end hidtil antaget, så skal vi diskutere, hvilke foranstaltninger der skal træffes.

- Det kan være højere hegn eller bedre overvågning. Søndagens ulykke endte i et decideret drab, og det skal vi tage alvorligt, siger Trine Bramsen.

Ulykken skete søndag morgen, da familien kom kørende ad den fynske motorvej mod Jylland. Kort før klokken fire blev der kastet en 30 kilo tung sten mod bilen. En mindre sten på 9,5 kilo blev også sendt i bilens retning.

Det er ifølge Fyns Politi den tungeste af stenene, der kostede kvinden livet. Hendes mand, som kørte bilen, kom alvorligt til skade, mens parrets femårige barn slap med skrammer.

Søndag afviste Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, at en løsning er at skærpe sikkerheden på motorvejene.

- Det er svært at gardere sig imod idioter. Skal vi sikre vores trafikale infrastruktur, vil det koste rigtig mange penge og give en falsk tryghed, lød det.

Men det svar er ikke tilfredsstillende, siger Trine Bramsen.

- Det er ikke godt nok at sige, at det her drejer sig om dumhed, og at der ikke kan gøres noget. Det er for slapt at acceptere, at bilisterne skal køre rundt og være bange for, at der kommer noget flyvende ned mod dem, siger hun.

Bramsen: Hegn og overvågning skal hindre flere dødsulykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce