Bowies død kom bag på anmeldere


Bowies død kom bag på anmeldere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

David Bowies nyeste plade, "Blackstar", blev mødt af en stjerneregn fra de fleste danske anmeldere, da den udkom i fredags. Hans "sorte stjerne" blev af mange set som en ny begyndelse, en ny fase.

"Med sit nye album får han slået fast, at han stadig besidder tidligere tiders mod og nysgerrighed ... Med al den kvalitet, man møder på "Blackstar", ville det give god mening, hvis en stribe koncerter med briten blev den næste store overraskelse", skrev Peter Schollert i Jyllands-Posten.

"For selvom "Blackstar" kun er syv numre lang, så tårner den sig alligevel op som en fremragende sen tilføjelse til rækken af store Bowie-plader. Et nysgerrigt, egensindigt og åbent værk, skabt af en musikalsk mester, der igen synes at have fundet sin muse", skrev Michael Charles Gaunt i Berlingske.

"Ubetinget hans mest interessante udspil i dette årtusinde ... Og det allerbedste af det hele er næsten, at "Blackstar" lyder som begyndelsen på endnu en gylden fase i Bowies værk", skrev Henrik Queisch i Ekstra Bladet.

Det særeste album

I B.T. kaldte Henning Høeg albummet for Bowies måske særeste. "Blackstar" er måske ikke et album for alle. Men jeg fornemmer, at det er ét af Bowies mest holdbare".

Og i Gaffa beskrev Finn P. Madsen Bowie som inspireret fornyer. "David Bowies genkomst på "Blackstar" er af næsten bibelske dimensioner, hvor han undfanger sit første lille mesterværk i mere end 30 år."

I Information indledte Ralf Christensen sin anmeldelse med ordene: "Sikke et liv. Eller i hver fald: Sikke et værk, sikke en tilstedeværelse i musikhistorien" og mod slutningen "David Bowie har demonstreret indædt vilje og kunstnerisk kapacitet til at bygge videre på sin allerede mageløse - og formentlig udødelige arv".

I Politiken skrev Kim Skotte om Bowie, at "Blackstar" har karakter af en samlet opførelse, men hænger ikke fast i et usynligt bagtæppe. Og så lykkes det imponerende nok for Bowie at lyde relevant igen ... Han står lidt rystende på jazzbenene og lidt sprød i stemmen, men bestemt rank og relevant."

Bowies død kom bag på anmeldere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce