Bosniere skal sendes hjem


Bosniere skal sendes hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Små seks år efter krigen i Bosnien sluttede, er Udlændingestyrelsen herhjemme nu ved at lukke grænsebommen for bosniske flygtninge.

I denne uge effektuerer styrelsen en ny praksis, hvorefter langt de fleste asylansøgere fra Bosnien ikke vil få opholdstilladelse i Danmark, mens det tidligere var omvendt.

- Forholdene i Bosnien er nu så forbedrede, at der ikke længere er grund til at forskelsbehandle dem i forhold til andre asylansøgere, siger kontorchef i Udlændingestyrelsen Lisbet L. Sørensen.

Mens andre europæiske lande efter krigens ophør gradvist har strammet kursen over for bosniske asylansøgere, har Danmark indtil nu givet langt hovedparten - ca. 75 pct. - opholdstilladelse.

Ifølge Udlændingestyrelsen er det medvirkende årsag til, at Danmark inden for de sidste par år har oplevet en stigning i antallet af asylansøgere fra Bosnien, der er toppet i år, hvor bosniere nu udgør den største gruppe af asylansøgere i Danmark.

Fremover vil bosniere kun kunne få asyl eller opholdstilladelse i Danmark, hvis de for eksempel kan påvise, at de er politisk forfulgte eller syge.

Både flygtningeorganisationer og politikere viser forståelse for beslutningen.

Bosniere skal sendes hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce