Valget til det nye regionsråd på Bornholm blev på flere måder en overraskelse: En helt ny borgerliste, der stormede frem og nu bliver den største gruppe i rådet og en spidskandidat med et rekordstort personligt stemmetal, der alligevel på valgnatten lod borgmesterkæden glide over på en anden.

- Det kom bag på mange, inklusive mig selv, at Borgerlisten klarede sig så godt, siger kommunalforsker Ulrik Kjær, Syddansk Universitet, der har fulgt øboernes valg på tæt hold.

- Det viser, at bornholmerne er meget parat til den nye start, hvor man skal til at tænke på hele øen fremfor de partipolitiske slagsmål, der traditionelt har været ude i de enkelte kommuner, siger Ulrik Kjær.

Meget hurtigt efter at stemmerne var talt op på gårsdagens valgaften, satte valgets sejrherre, Borgerlistens Bjarne Kristiansen, sig sammen med den socialdemokratiske Rønne-borgmester Thomas Thors.

Og da døren gik op igen, var det overraskende nok Thomas Thors, der var udpeget som den kommende borgmester på Bornholm. (ritzau)