Borgmestre klar med vækstpakke


Borgmestre klar med vækstpakke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunerne klar med vækstplan, der forbedrer den offentlige service og skaber nye arbejdspladser.

En ny vækstpakke, der skal få gang i nybyggeri og renovering af skoler, børnehaver, plejehjem, idrætsanlæg, kloakker og sygehuse, er på vej.

De 98 kommuner og fem regioner står klar med planer for nybyggeri og renoveringer, der kan sættes i gang hurtigt, og som på en gang kan give job til tusindvis af bygningshåndværkere og skaffe forbedringer af den offentlige service, som borgerne vil kunne mærke i hverdagen.

Planen fra Kommunernes Landsforening (KL) lægger ifølge Politiken op til, at investeringerne de næste par år forhøjes fra omkring 17 milliarder til 20 milliarder kroner om året.

Planen vil indgå i forhandlingerne om kommunernes økonomi for 2010, der skal afsluttes midt i juni.

KL's investeringsplan skal godkendes af de 98 borgmestre på et møde torsdag, og derefter vil den blive en central brik i forhandlingerne med regeringen.

Danske Regioner har fremsendt en plan til Finansministeriet, der beskriver, hvordan regionerne hurtigt kan fremrykke moderniseringer på sygehusene, forbedre faciliteterne for patienter og pårørende og gennemføre miljøforbedringer.

Samlet vil det være muligt at igangsætte arbejde for 1,5 milliarder kroner i år, svarende til 3000 ekstra arbejdspladser i bygge- og anlægssektoren, har Danske Regioner beregnet.

Borgmestre klar med vækstpakke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce