Borgmestre jubler i kor over job: Det er en god dag for hele Fyn

Ni fynske borgmestre mødes i Café Stiften til debat om de fælles fynske udfordringer. Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens KommuneFoto: Michael Bager

Borgmestre jubler i kor over job: Det er en god dag for hele Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense får 465 og Middelfart får 153 nye statsjob, mens Kerteminde og Langeland får nul - alligevel jubler alle fynske borgmestre over regeringens jobindsprøjtning til Fyn til onsdagens Café Stiften hos Fyens Stiftstidende.

De fynske borgmestre er samlet onsdag eftermiddag til Café Stiften i Mediehuset på Banegårdspladsen i Odense hos avisen for at diskutere, hvordan de sikrer samarbejdet fremover.

Allerede inden de kom i gang med den debat, kunne de dog hurtigt blive enige om at juble i fællesskab over den udflytning af statslige arbejdspladser, som regeringen har annonceret i dag på Christiansborg.

Den sender samlet set over 700 job til Fyn, og selv om det kun bliver til nye job i en række af kommunerne, hvor Odense med 440 job i Miljøstyrelsen får flest, så er der stor glæde hos alle borgmestrene hele øen rundt.

- Jeg er blevet interviewet til tv hele dagen, hvor jeg har siddet ved mit køkkenbord, som står 30 kilometer derfra hvor Odense får 440 nye job og Middelfart får mere end 100, så det er helt klart noget, vi skal glæde os over allesammen på Fyn, sagde borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V).

Også på Langeland skaber planen stor glæde, for der er kun 20 minutter til Svendborg, 40 til Odense og en lille time til Middelfart, som nyvalgte borgmester Tonni Hansen (SF) siger.

- Jeg er simpelthen så glad. Vores mål har været at bakke op om kampen for at hele Fyn skulle få del i de statslige arbejdspladser og styrke Fyn, sagde han.

Anledning til at blive på Fyn

Mens Langeland ikke får del i udflytningen af statslige arbejdspladser, så får Nordfyns Kommune 15 nye job og det glæder borgmester Morten Andersen (V), som dog mest glæder sig på vegne af hele øen.

- Det er en god dag i en lang række af gode dage på Fyn, hvor landbrugsloven, planloven og motorvejsudvidelsen nu bliver fulgt op med den her plan, sagde han.

Pendlerborgmester, som Peter Hagmund ordstyrer og opionsredaktør på Fyens Stiftstidende kaldte Venstre-borgmester Kenneth Muhs fra Nyborg, glæder sig også over planen fra partikammeraterne i regeringen, men han forventer ikke nødvendigvis, at de nye 15 ansatte i lokale- og anlægsfonden flytter til østfyn.

- Ikke i første omgang, men det ser jeg heller ikke som et problem. For når de kommer over og begynder at pendle til Nyborg, så kan de se, hvor dejligt det kan være at bo hos os, og på sigt kan det så måske være med til at trække flere til Nyborg, sagde han.

Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S) ankom til Café Stiften senere end de øvrige, da han ifølge ordstyreren havde været på rundtur i området med en minister for miljø, som har fået en ny interesse for Odense. Men han havde knap fået jakken af, før han kunne fastslå, at han ligesom de øvrige naturligvis er særdeles godt tilfreds med de nye og mange job til Odense.

- Vi er så tæt på København, at jeg ikke tror, at vi skal forvente at de ansatte, hvis job flytter til Odense, går ned og sætter deres lejlighed på Østerbro til salg. Men vi skal sørge for, at de får lyst til at lade være med at pendle tilbage til København og bliver i Odense i stedet for, sagde Odense-borgmesteren.

Panelet rundt var der enighed om, at de nye job og udflytningsplanen skal bruges til at vise Fyn frem fra sin bedste side. Også for dem, som allerede er her i uddannelsessystemet - mange af dem, forsvinder i dag til bl.a. Aarhus og København, som Søren Steen Andersen sagde:

- Nu har de fået en anledning til at blive på Fyn. Der skal være en anledning til at blive, når man er færdiguddannet. Den har vi nu, sagde Assens-borgmesteren.

Borgmestre jubler i kor over job: Det er en god dag for hele Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce