Borgmestre bakker op


Borgmestre bakker op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den seneste tids beretninger om svigtende politiservice i de fynske yderområder kan ikke ødelægge de fynske borgmestres generelle tilfredshed med Fyns Politi.

Det bekræfter de fynske borgmestre, som Stiftstidende har talt med.

I morgen mødes de med politidirektør Poul Løhde i kredsrådet, hvor borgmestrene jævnligt drøfter fælles anliggender med politiledelsen.

Hér vil Poul Løhde ganske vist blive konfronteret med sagen fra Lohals på Langeland, hvor politiet ikke rykkede en borger til assistance, da han blev overfaldet af to voldsmænd.

Men den kedelige episode kan ikke ødelægge det generelle indtryk: Nemlig at borgmestrene er godt tilfredse med politiets service over for borgerne.

- Alle har haft en episode

- Jeg tror, vi alle har haft en episode, hvor vi ikke har følt, at politiet har ydet en optimal service. Men det er enkeltstående tilfælde, der er guf for medierne, og den slags oplevede vi også før reformen. Vi kan naturligvis ikke holde til 10 Lohals-sager, men jeg stiller ikke op i hylekoret, og jeg mener, at politireformen skal have en fair chance - det tager tid at få reformer på plads, siger Faaborg-Midtfyns borgmester, Bo Andersen.

De kommunale førstemænd har ikke oplevet nogen stigning i antallet af klager fra borgerne over forringet politidækning.

- Nej, jeg har ikke modtaget nogen meldinger om, at den politimæssige service er blevet ringere - det er mit indtryk, at borgerne generelt er meget tilfredse, mener Assens' borgmester, Finn Brunse.

Forklaringen er vigtig

Svendborgs borgmester, Lars Erik Hornemann, mener, at det er vigtigt, at borgerne får en forklaring, når politiet af den ene eller anden grund svigter borgerne.

- Ved møderne i kredsrådet har vi haft de aktuelle episoder oppe at vende, og når vi får forklaringen fra politiet, kan vi jo godt se det fornuftige i politiets prioritering, siger Lars Erik Hornemann.

Kertemindes borgmester, Palle Hansborg-Sørensen, Odenses Jan Boye og Nyborgs Jørn Terndrup melder samstemmende om en generel tilfredshed med politidækningen - de har heller ikke oplevet klager fra borgerne over politireformen.

Borgmestre bakker op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce